Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wedstrijdje | Home | Beetje zon »

Nummer 30

Maandag 01 oktober 2012 @ 23:59 Inmiddels is het wat daagjes verder en zijn we inderdaad naar een ander plekje gevaren. Het weer is hier een beetje zoals de Nederlandse herfst, maar dan met een temperatuur van 25 graden. Het is voor ons dus koud hier, met name 's avonds als de temperatuur nog verder zakt en het nog steeds aardig waait.
.
Eergisteren was het een heftig nachtje. Ik vermoed dat er weer een trog over ons heen kwam, met het enige verschil dat we nu voor anker lagen. En dan is het helemaal niet lekker! Want….houdt het anker het? De wind draaide 180 graden, waardoor een aantal boten inderdaad gingen krabben (anker hield het dus niet) of in te ondiep water kwamen. Het was om 4 uur 's nachts dan ook even chaotisch. Wij hadden eigenlijk nergens last van, nog genoeg diepte onder de kiel en ons anker lag als een huis. Maar als je dan om je heen zowat iedereen ankerop ziet gaan en allerlei lichtjes je om je oren zwaaien in de gietende regen, wordt je toch ook wel licht onrustig. Alles is gelukkig goed gegaan, maar het weer is er niet beter op geworden.
.
Zondag zijn we dan maar blijven liggen, het anker zat goed vast en ze verwachten dat er wel weer een windshiftje kwam, maar dan lagen wij nog prima. Wat gekeuteld aan boord dus en 's avonds Happy Hour bij Victory aan boord. Het was het laatste avondje samen met de Cornelia die verder gaan naar Australie. Dat was weer niet leuk en ik had er gisteren niet echt een blij dagje door, dat afscheid nemen van mensen die je in zo'n korte tijd erg dierbaar worden is gewoon K!!
.
Gisteren zijn we daarom ook maar ankerop gegaan, even wat afleiding. We zijn naar ankerplek nummer 30 gevaren bij Kenutu eiland. Het was een leuk tochtje. Tussen het koraal door slalommend en om de coralheads heen, werkte het weer gelukkig wel even goed mee, zodat we de kleurverschillen mooi konden zien. Gisterenavond hebben we een kampvuur op het eiland gehouden met de 6 boten die hier liggen. Erg gezellig.
.
Hier bij nummer 30 moet het waanzinnig snorkelen zijn en het is leuk om het eiland rond te lopen naar de andere kant waar de oceaan op het eiland beukt. Ik hoop dat vanmiddag de zon er nog even doorbreekt zodat het er iets aantrekkelijker uitziet om te gaan zwemmen. En anders? Anders is het weer een dagje aan boord, gaan we ons maar eens verdiepen in het traject na Nieuw-Zeeland ofzo.
-----
At 1-10-2012 21:33 (utc) our position was 18°41.91'S 173°55.71'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.