Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Beetje zon | Home | Grot, boodschappen en… »

Snorkelparadijs

Zaterdag 06 oktober 2012 @ 23:40 We hebben inmiddels al op veel plekkies gesnorkeld, maar zoals het hier bij de 'Coral Garden' was, zo zou je willen dat het overal was. Schitterend!! We zijn op twee plekjes geweest die op Egypte gaan lijken. Overal koraal, veel verschillend koraal en veel verschillende sponzen in verschillende kleuren. En dan niet, zoals op de meeste stekken, her en der wat blokjes. Nee, aan eengesloten. Het was alsof je over schitterend gedecoreerde bloemstukken zweefde. De vele visjes (zelfs weer een paar nieuwe soorten gezien) zweven dan weer tussen jou en het koraal. Het was even spannend om in het water te komen, omdat het aan het buitenrif is en je door de branding heen moet, maar zodra je in het water ligt is alles goed. Gisteren zijn Etienne en Jan Bart (Victory) naar Mariners'Cave gegaan, ook een heel bijzonder stekje, terwijl Moniek en ik weer in de Coral Garden bleven.
.
Het weer is hier de afgelopen dagen gelukkig ook wat beter geweest. Geregeld zon en alleen 's nachts wat spatjes regen. Gisterenavond hadden we een Tonga feest op Lape, het eiland hiernaast. De bewoners willen geld inzamelen voor een drijvende steiger. We kregen heel lekker typisch Tonganees eten uit een mooi gedecoreerd bananenblad. Erg leuk en gezellig met alle cruisers.
.
Verder gaat de tijd dringen. Op zich niet heel erg, maar wij hebben een visa voor Tonga tot de 20e oktober. Je kunt verlenging aanvragen, maar dat kost best weer wat en als echte NL'ers willen wij dat natuurlijk proberen te vermijden. Aan de andere kant is iedereen elkaar gek aan het maken. Het laatste stukje van Tonga naar Nieuw-Zeeland kan een pittig vaartochtje worden, maar ook gewoon een prima tochtje. Dus de weerfiles, weerweetjes en goedbedoelde adviezen vliegen je om je oren, waardoor (ik in ieder geval) toch wel wat nerveus wordt. De locale weerguru geeft elke ochtend op het VHF-netje het weer voor de komende periode en sprak nu over een MGO, waarin de wind op kan gaan bouwen naar cyclonen, mits de rest van de omstandigheden goed zijn en dat zijn ze gelukkig niet. Ik denk dat ik vanaf vandaag maar even geen andere weerpraatjes beluister dan alleen onze, geschreven, weerfiles.
-----
At 7-10-2012 0:30 (utc) our position was 18°43.33'S 174°05.94'W


een reactie

Hoi Denise,

Een MGO? Staat deze in de Frequently Used Afkortingen(FUA)

Groet,

Edwin
Edwin Brouwers () - Maandag 08 oktober 2012 @ 11:50  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.