Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Snorkelparadijs | Home | Zigzaggend »

Grot, boodschappen en verder gaan

Donderdag 11 oktober 2012 @ 07:52 Het zijn rustige, maar toch ook wel rommelige dagen. Het rommelige komt denk ik omdat we nog even van alles willen doen en iedereen je gek vraagt wat je planning is. Een aantal dagen geleden zijn we teruggevaren naar Neiafu, het stadje. Onderweg zijn we gestopt bij twee grotten, Shallow's cave. Ik ben met de grote boot ervoor blijven dobberen en Etienne is naar binnen gegaan. Een van de twee was heel gaaf, je kon er diep in zwemmen en dan achterin het water uit waardoor je in een hele grote kamer kwam met schitterende stalagmieten en stalactieten. Je kon zelfs nog doorlopen naar een ruimte verder!
.
In Neiafu zagen we weer een aantal bekenden die vanaf Samoa en de bovenste eilanden van Tonga nu komen afzakken. Heel gezellig weer met de Inish bijvoorbeeld.
.
Tijdens Vava'u regatta week waren er ook presentaties van de verschillende delen van Nieuw-Zeeland. De mensen van Opua ontbraken en die zijn deze week in Vava'u. Het was een hele interessante presentatie over hoe het gaat met customs, waar je moet gaan liggen, wat ze in beslag kunnen gaan nemen en over het verblijf in NZ. Nieuw-Zeeland is een streng land, zeker met het invoeren van 'onbekende' species. Je boot moet dan ook heel erg schoon zijn, je mag geen planten of ander spul invoeren wat kan gaan ontkiemen. Verder is het invoeren van vlees en bijvoorbeeld zuivelproducten ook niet toegestaan. En nu hoorden we dat blikken zonder label ook een probleem kunnen zijn. Wij halen van de blikken altijd de labels af ivm kakkerlakken. Het is niet te hopen dat ze al onze blikken in beslag gaan nemen. Voordeel was dan weer wel dat we weinig boodschappen hebben gedaan, we gaan maar over op blikvoer. Dat hebben we nog genoeg, want elke keer als ik vers kan kopen, dan kom ik bijna niet aan een blik.
.
Wilden we nog even de laatste dingen op de computer doen, crasht hij!! Zo balen, gelukkig hadden we alles wat moest al gedaan en later kon hij ook gelukkig weer gereanimeerd worden. We hebben ook uitgeklaard uit Neiafu en na een laatste gezellig avondje op de kant met de Victory zijn we vanochtend naar een ander baaitje gevaren. Iedereen gaat de komende tijd afzakken dus we gaan ze allemaal zuidelijker wel weer ergens zien. Etienne is vanochtend hard aan het werk geweest om de romp schoon te maken. Dit zal later nog wel een keertje moeten gebeuren, maar het helpt ons nu ook al in de snelheid.
.
Morgen zaken we naar het zuidelijkste eilandje van de Vava'u groep, vanwaar we overmorgen vertrekken naar Ha'apai, de middelste groep van Tonga. We kunnen dat dan in een dagje zeilen halen. We zaken daarna rustig af om mid volgende week op de zuidelijkste eilanden aan te komen. Daar gaan we diesel tanken en een goed weatherwindow (goed weergat) afwachten om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Voor nu is het dus nog even rustig aan en genieten. Maar de tijd vliegt voor ons nu helemaal ineens. Over een maandje hopen we het zeilen naar Nieuw-Zeeland al achter de rug te hebben en nog een maandje later komen we naar NL! De eerste afspraken staan al in mijn 'agenda' en we hebben er heel veel zin in.
-----
At 10-10-2012 22:45 (utc) our position was 18°42.04'S 174°01.95'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.