Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Grot, boodschappen en… | Home | Isla Luna »

Zigzaggend

Maandag 15 oktober 2012 @ 07:52 De laatste dagen zijn we ons zeilgemiddelde qua tijd en afstand even goed aan het ophalen. We zijn aan het afzakken in de Ha'apai groep. De middelste groep van Tonga. We doen elke dag zo'n 30 mijl en het zijn lekkere zeiltochtjes. De afgelopen dagen waaide het elke keer stevig door, waardoor we heerlijke snelheden haalden. Het nadeel ervan was dat we niet konden snorkelen, dus ook maar besloten om gewoon verder te gaan.
.
De Ha'apai groep is schitterend! Bijna elk eiland, elk atol of rif is een 'picture postcard' plaatje. De lucht is super blauw, de zee heeft alle kleuren blauw en het strand heeft maar een kleur wit, hartstikke wit! Maar het moet hier wel rustig weer zijn. Er zijn maar weinig ankerplekjes goed beschut en voor het snorkelen op de riffen, wat volgens mij waanzinnig mooi moet zijn, moet het echt niet zo hard waaien als de laatste dagen. Jammer, maar toch genieten we wel.
.
De eilanden hebben heel veel riffen om hen heen, of als staarten achter hun hangen. Verder ga je van open atol naar atol, met de nodige coralheads, riffen en ondiepten die je moet vermijden. Het is soms een waar doolhof waar we ons in bevinden, ik sta dan op de punt te speuren naar de ondiepten en diepere plekken. Dat gaat wel heel goed, de zon helpt mee en het is erg goed te zien.
.
Gisteren hadden we ons anker laten vallen op een werkelijk waar paradijselijk plekje. Een klein eilandje, vol met palmbomen en daaromheen een wit zandstrand. We waren slalommend de riffen doorgegaan en lagen nu in een klein kommetje. Helaas waaide het nog best hard waardoor de golven gewoon over het rif sloegen, we lagen dus nog redelijk te schommelen.
.
Nu liggen we ook weer bij een heel mooi eiland. Meer een rots eiland, met palmbomen en andere begroeiing. We liggen ook weer in een kom, maar meer beschut. Al is de wind ook wel duidelijk afgenomen met de afgelopen dagen. We zijn dan ook meteen maar in het water gesprongen en gaan snorkelen. Schitterend! Alleen was het zicht niet zo heel best. Naar het strand toe zwemmend kom je ineens een koraalwand tegen die meters omhoog gaat, zomaar oprijzend vanuit het zand! Heel gaaf, dit is de rifrand om het eiland heen.
.
Morgen gaan we waarschijnlijk weer door, verder naar Nuku'lofa, de zuidelijke groep van Tonga. Uitchecken en diesel halen en dan bij 'Big Mama' wachten op een goed weatherwindow. Inmiddels ben ik er klaar voor, niet meer zo nerveus, wat zeker komt doordat we nu met weinig mensen spreken en de heerlijke zeiltochten van de afgelopen dagen met toch de nodige wind!
-----
At 15-10-2012 5:15 (utc) our position was 20°30.13'S 174°44.43'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.