Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Zigzaggend | Home | Allemaal mango's »

Isla Luna

Woensdag 17 oktober 2012 @ 06:28 Gisteren dropten we ons anker bij een schitterend eilandje, wit zandstrand met een paar palmbomen, rifje eromheen en daaromheen een nog groter beschermend rif. Dit eilandje heeft op onze kaart geen naam. Heel bijzonder, want elke rots (zelfs onder water) heeft een naam. Dus, zoals men het vroeger deed, hebben wij de NL'se vlag gepland op het eiland en het eiland een naam gegeven, Isla Luna. Of eigenlijk zou dat in het Tonganees meer Motu Mohe moeten zijn. We zijn tot laat in de avond aan het discussiëren geweest of dat dit misschien de plek zou zijn, waar we een snackbar met kroketten zouden gaan stichten.
.
Maar, zoals tijdens zoveel ochtenden, zijn we vanochtend toch maar weer ankerop gegaan en hebben Isla Luna achter ons gelaten. We zouden daar, op dit moment, geen snackbar kunnen gaan beginnen al zouden we willen, we hebben niet eens aardappels voor de frietjes aan boord, laat staan de kroketten zelf. ;-)
.
Eind van de ochtend kwamen we bij Nuku'alofa, de hoofdstad van het zuiden van Tonga. Het is een grote plaats en tot onze verbazing lag er de Oosterdam, een van de cruiseschepen van de Holland Amerika Lijn. Geen idee dat deze lijn ook tot hier reikt.
.
We liggen voor anker bij Pangamotu, een klein eilandje waarop Big Mama een bar/restaurant en resortje heeft. Een hele gave tent, waarbij we hadden gehoopt weer te kunnen internetten. Helaas, Big Mama heeft de rekening van 1.000 Pa'anga (ongeveer 500 euro) voor het internet nog niet betaald en dus is er voorlopig geen internet. Ze hoopt hem vrijdag te kunnen betalen. Wij hebben dan maar meteen een extra biertje besteld en gaan vanavond (bij het zoveelste gebrek aan kroketten) waarschijnlijk fish&chips eten, helpen we haar zo hopelijk aan het betalen van deze rekening.
-----
At 17-10-2012 4:16 (utc) our position was 21°07.51'S 175°09.70'W

geen reacties



  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.