Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Isla Luna | Home | Wachten »

Allemaal mango's

Vrijdag 19 oktober 2012 @ 05:20 Fruit is op sommige eilanden in overvloed aanwezig, terwijl op andere eilanden er niet eens een papaya te krijgen is. Hier in Nuku'alofa is er weer volop groente en fruit. En ook heel mooi, schitterend groene paprika's, brandweerrode tomaten en kanariegele bananen. Het zou in NL zeker niet misstaan. Ook zijn hier appels, sinaasappels, (betaalbare) watermeloenen, papaya's, enz. In Vava'u (Noordelijk Tonga) zagen we overal mango's hangen en op het moment dat we weggingen riepen de eilanden dat de mango's gratis af te halen waren, zoveel hadden ze er. Hier in het Zuiden heeft het veel te veel geregend en zijn alle mango-bloemen van de bomen geregend, er groeit hier dus geen mango. Maar gisteren was het toch mango-dag! Wij liepen door het stadje en verbaasde ons over de enorme file van auto's, die dubbeldik het haventerrein op ging en bij het bevoorradingsschip stopte. Geen idee wat er in hemelsnaam aan de hand was! Toen we op de boarding-officer stonden te wachten maakten we een praatje met iemand van de beveiliging. Waarom was deze file er? Wel, het schip wat aan de kade lag, kwam mango's afleveren van de andere eilanden! Families sturen elkaar geen kerstkaart, maar een enorme zak mango's!! Wij hebben ons rot gelachen, want toen viel het inderdaad pas op, de auto's waren vol gestouwd met zakken en mensen liepen met enorme balen te zeulen. Van de beveiligingsman kregen wij meteen ook een mango.
.
Gisteren zijn we gaan in- en uitklaren. Onze visa verloopt over een paar dagen, dus voor die tijd uitklaren en de juiste papieren halen voor tax free diesel. We hebben ons rot gelopen van links naar rechts en proberen voor de lunch het e.e.a. te regelen. De mensen zijn hier zo ontzettend vriendelijk, dat is echt niet te geloven! Met de customs-man nog een hele tijd gekletst, want die was verschillende keren in Rotterdam in de haven geweest. Het valt ons op dat, tijdens heel onze reis, wij verschillende mannen tijdens het inklaren tegenkomen, die ook in de Europoort hebben gewerkt. Heel bijzonder, maar het is natuurlijk ook een immense haven.
.
Daarna nog even het stadje in met Tom en Monique van de Tanga. Het is een erg leuk stadje en we gaan binnenkort lekker even winkels struinen, want die zijn er zat. Vandaag zijn we gaan diesel tanken en dat liep allemaal heel vlotjes. Er is gewoon een pomp aan de kade, dus ideaal en veel makkelijker dan in Vava'u, waar je diesel moet bestellen.
.
Verder hebben we de boot wat opgeruimd, Etienne heeft de onderkant schoongemaakt en ik heb weer van alles uitgezocht. Ik heb ook mijn zeillaarzen maar weer opgegraven. Het gaat koud worden tijdens de nachtjes naar NZ hebben we al gehoord. ;-)
-----
At 18-10-2012 21:44 (utc) our position was 21°07.54'S 175°09.68'W

drie reacties

Goede overtocht naar Nieuw Zeeland en tot in Nederland!
Groetjes Henk en Barbara
Henk en Barbara () - Zaterdag 20 oktober 2012 @ 07:30

Hoi hoi!Ik wens jullie een veilige en rustige overtocht met
voldoende wind!Ik kijk enorm uit naar jullie bezoekje in NL
Hier alvast een dikke knuf en een lieve groet van je mams.
ANNY - Zaterdag 20 oktober 2012 @ 09:15

Hoi, Wij wensen jullie een goede reis.

Tonny en Frank x x x
tonny van Ham () - Zondag 21 oktober 2012 @ 09:58  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.