Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Allemaal mango's | Home | Vertrokken! »

Wachten

Maandag 22 oktober 2012 @ 04:01 Wachten en nog meer wachten … wachten op een goed weatherwindow. Iedereen hier in de baai wacht. Op zich wachten we nog niet zo lang, dus klagen mogen we niet. Ook zijn we het inmiddels wel gewend, het wachten. Zodra we NL verlaten hadden, kwamen we in landen waar het wachten op wat-dan-ook veel normaler is.
.
Eergisteren zijn we weer naar het stadje geweest. We gaan dan met de watertaxi van Big Mamma, om 9 uur heen en om 16.30 uur terug. Hij vertrekt altijd stipt op tijd (of zelfs eerder), maar terug is een heel ander verhaal. De staf van Big Mamma komt dan vaak nog even mee en moet nog wat boodschappen halen. Hij komt dus om 16.30 uur mooi aan (of eerder) aan de kade in Nuku'alofa, maar dan…dan is het wachten. Wachten totdat alle boodschappen gedaan zijn. En je kunt daar niet op rekenen, want de ene keer zijn de boodschapjes eerder gevonden dan de andere keer. Dit is maar een voorbeeld, wij hebben wat afgewacht de afgelopen jaren.
.
Ik heb weleens ergens gelezen dat mensen, als je alle wachttijden bij elkaar optelt, een paar jaar van hun leven wachten. En dat was een Europees onderzoek. Kun je nagaan hoeveel jaren dat moet zijn in dit soort landen. Het wachten is niet erg hoor. Je hoeft eigenlijk nergens op een bepaalde tijd te zijn. Wij dragen al jaren geen horloge. Die moet ik trouwens weer wel opduikelen als we naar NL komen. Daar is dat toch een ander verhaal. Hier gebruik je het wachten om heerlijk even rond te kijken, wat te mijmeren, een dutje te doen, bij te kletsen of wat te mediteren. Moet je eens voorstellen dat je die luxe in NL zou hebben….net voor je werk, een half uurtje stressloos wachten…. Met de nadruk op 'stressloos'! Zou dat iedereen z'n dag in z'n geheel niet stresslozer maken? Oh nee, zo werkt dat in NL niet, want dan gaan wij dat halfuurtje weer opvullen. 'Zonde van de tijd' is het anders. Eigenlijk jammer, want een half uurtje niksen hoeft zeker geen 'zonde van de tijd' te zijn, het kan juist heel waardevol zijn.
.
Wij hebben voorlopig dus nog tijd genoeg om te wachten, want zoals het weer er nu uitziet wordt het pas zondag vertrekken. Op z'n vroegst. Wij vermaken ons dus met lezen, hangen, zwemmen, snorkelen, af en toe naar het stadje wat internetten en boodschappen doen en biertjes drinken met andere (wachtende) cruisers. Dat is dus geen 'zonde van de tijd', al hakt dat laatste er wel in. Zowel op je gezondheid als op je portemonnee. Neem je jezelf voor maar heel even naar de kant te gaan voor een biertje bij Big Mamma, dan komt er net weer een andere boot binnen, waar je gezellig even mee bijkletst. En dat zal de komende dagen nog wel zo blijven, want er komen elke dag nieuwe boten binnen vanuit Ha'apai en Vava'u. Och, zo erg is het niet hoor… inmiddels zijn dingen al snel 'geen zonde van de tijd' meer en biertjes drinken met anderen al helemaal niet. ;-)
-----
At 22-10-2012 21:44 (utc) our position was 21°07.54'S 175°09.68'W

een reactie

Goede morgen.

En maken jullie al aanstalten om te vertrekken?
Ik werk op booreilanden en om een eiland te plaatsen moeten wij ook regelmatig op een weatherwindow wachten.
Weet dus wat het is.

Maar alvast succes met de overtocht.

groeten Gerard Smit
Koedijk
gerard.smit () (URL) - Donderdag 25 oktober 2012 @ 02:32  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.