Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vertrokken! | Home | Doorgaan »

Gladde nacht

Maandag 29 oktober 2012 @ 05:32 De eerste dag(en) is het altijd een beetje lastig in het ritme komen. Je lichaam is totaal nog niet gewend aan de elke keer maar 3 uurtjes slaap, waardoor het te lang duurt eer je in slaap valt en je dan aan het einde van de 3 uur uit een hele diepe, wakker gerukt wordt. Dit zijn de ongemakken van de eerste dag, verder kom je ook langzaam weer in je ritme. Dat is wel weer lekker, de rust en eenzaamheid, maar ook het regelmatige ritme, zeker na wat rommelige erg drukke (sociale) dagen.
.
De wind is zoals vaker niet geheel zoals de weerguru's het voorspelden. Te weinig en dat gaat meestal gepaard met erg variabele wind. We zijn inmiddels weer bedreven in het overstag gaan, nu niet omdat je anders de kant op vaart, maar omdat de wind elke keer draait. Hij komt namelijk pal uit de richting waar wij heen willen, naar het Minerva Reef. En dus tacken we, met de draaiing van de wind erheen. Hierdoor leggen we veel mijlen extra af en gaat het langzamer. Dan ook nog weinig wind, jullie raden het al. We zitten hier nog wel even.
.
Vannacht was het een schitterende nacht! Het is bijna volle maan en daardoor heel licht. Rond middernacht kakte de wind zover in, dat het water een spiegel werd (niet fijn voor het zeilen, maar wel voor het zicht). De weerspiegeling van de, iets wat groene, maan was adembenemend. En omdat we weer aan het zakken zijn, zijn de dagen langer aan het worden. We merkten dit in Tonga al heel duidelijk. Hier is het nu zomer en krijg je van die heerlijke lange dagen als in NL. Vanochtend tijdens mijn wachtje al (rond 5 uur) kwam de zon op, een schitterende grote rode bal die als een ballon omhoog schoot. Genieten, dat soort momenten!
.
Door het rustige weer is het wel een heerlijk relaxt zeetje, hele grote hoge, maar enorm lange deining. En het weer is goed. De zon is alleen genadeloos en brandt ontzettend. We moeten echt smeren of iets aan, een nieuw fenomeen voor ons. Wat ook nieuw is, het is 's avonds koud. We waren al gewaarschuwd, het wordt nog kouder 's avonds, terwijl we nu al met trui en sjaal in de slaapzak buiten zitten.
-----
At 29-10-2012 3:43 (utc) our position was 21°54.73'S 176°28.17'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.