Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Uitbarsting | Home | Hobbelig »

Sprookjesachtig

Zondag 04 november 2012 @ 07:28 Vannacht waande ik me in een attractie van de Efteling. Ik ga altijd nog even slapen na het eten voordat mijn wachtje begint en als ik dan buiten kom is het al donker. Zo ook gisteren. Maar boven ons, voor ons, naast ons en zelfs onder ons, twinkelde lichtjes. Het was alsof we in een donkere ruimte gevaren waren met rondom ons overal lichtjes. Het was betoverend!! De felle sterren weerspiegelden in het vlakke zeewater en in het water activeerden wij weer 'lichtjes' doordat we er doorheen sneden. De natuur verandert en verveelt nooit, nou dat was gisterennacht weer overduidelijk. Dit beeld hadden we nog nooit gezien! In het westen, net boven de horizon, twinkelde de meest heldere ster. Hij liet een lang licht over het water vallen, dat als vuurwerk bewoog door de rimpeling die wij in het water maakte. Bijna alle sterrenbeelden waren makkelijk te vinden, maar ook de lichte vlekken in het heelal. Het was een nacht, die we niet snel meer zullen vergeten!
.
Wanneer dan de maan als grote licht bal boven de horizon uitpiept, verlaten veel sterren het podium. De maan is heel langzaam aan het krimpen, maar was gisteren nog volop aanwezig. En dan uren later, wordt het boven de horizon langzaam licht. De lucht wordt lichter en dan duurt het nog een uur eer de zon haar entree maakt. De nieuwe dag is weer begonnen.
.
Een dag met iets meer wind en een paar regenwolken. De motor staat uit en we zeilen richting Nieuw-Zeeland.
-----
At 4-11-2012 5:48 (utc) our position was 26°59.96'S 179°22.82'E

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.