Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hobbelig | Home | Stuiterbal »

Rock n roll

Dinsdag 06 november 2012 @ 06:49 We zijn ruim over de helf inmiddels en racen naar NZ. La Luna wil er net zo graag zijn als wij. Vandaag is de wind duidelijk toegenomen, we hebben nu tot 23 knopen wind op de meter. We gaan hierdoor wel lekker snel en we kunnen ook nog redelijk onze koers houden. Helaas hebben we ook een zee die hoort bij deze wind, dus het is een rollerig en nat ritje.
.
Op andere blogs is blijkbaar spectaculair te lezen over een storm, die zelfs wel een naam zou kunnen gaan krijgen omdat hij cyclonisch kan worden. Deze storm wordt woensdag bij het Minerva Reef verwacht. Wij zitten inmiddels al zo'n 400 mijl lager, dus wij zullen er weinig tot niets van merken.
.
Waar wij wel wat van merken is een ander low (lage drukgebied) dat het high (hoge drukgebied) waar wij in zitten, en daardoor heerlijk weer hadden, gaat rammen. Hierdoor worden de isobaren ingedrukt en ontstaat er meer wind. Dat is vanmiddag opgekomen en zal de komende 2 (of misschien zelfs wel 3) dagen zo blijven. Dat is dus jammer, want het is daardoor wat pittiger en minder relaxt aan boord. Ik heb er alweer wat blauwe plekken bij. Verder zijn we goed voorbereid, want er staat voor 3 dagen eten in de koelkast. Daar hoef ik me de komende dagen niet druk om te maken.
.
Nog 340 mijl te gaan!! Het normaal gesproken irritante metertje, zegt dat we er, met deze snelheid, nog 2 dagen over gaan doen. Dat is erg hoopvol dus, waardoor het metertje op de GPS even niet meer zo irritant is. We verwachten vrijdag of zaterdag aan te komen. Nog even rollen dus....
-----
At 6-11-2012 5:03 (utc) our position was 30°05.52'S 177°16.36'E

een reactie

Spannend! Zo te zien wordt het nog wel even hobbelig. Veel succes en goede vaart!
Ben
Blauwe pinquin - Maandag 05 november 2012 @ 22:59  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.