Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rock n roll | Home | 12 uur later »

Stuiterbal

Donderdag 08 november 2012 @ 06:06 La Luna is net een kleine stuiterbal op deze golven. En wij zijn dan weer twee kleine stuiterballen in La Luna. Op elke golf worden we van links naar rechts geschut en soms komen we, samen met La Luna, zelfs los van de grond. Af en toe gaan we zo schuin dat ik niet eens meer kan blijven staan! Het geeft een nieuwe dimensie aan het bootleven, zo'n op hol geslagen Luna-park.
.
Jullie snappen, het is nu niet echt een pretje aan boord. Alles gaat goed hoor, maar La Luna heeft het meer naar haar zin dan haar bemanning. Gisteren hebben we wind gezien tot ver over de 30 knopen, ik heb af en toe maar niet gekeken, wilde het niet weten. Vandaag is de wind iets afgenomen en hebben we tussen de 23 en 28 knopen, nog te veel naar onze zin. Overdag laat de zon zich overvloedig zien en is er een schitterend blauwe lucht. De golven zijn vandaag gelukkig wat platter dan gisteren, gisteren waren het hoge golven, met schuimkoppen die weggeblazen werden.
.
Ook al is er een mooi zonnetje, wij zitten heel de dag binnen. We zijn wel toe aan een douche, maar dan liever geen zoute, en daar heb je wel veel kans op als je buiten zit. De golven slaan met regelmaat op het schip en zetten heel de kuip vol. Is het niet zo erg, dan komt er een spray overheen van een golf die we schampen. Inmiddels groeit het stapeltje 'natte zoute spullen' gestaag. Ik krijg een douche als ik bij de mast sta het derde rif erin te zetten en Etienne heeft superpech als hij even naar buitenrijkt om het stuur bij te stellen.
.
Na een geweldig dagje qua afstand gisteren, gaat het vandaag niet zo lekker, wat dat betreft. We hebben een scheur in de genua en hebben hem nu zover ingerold, zodat we nog wel een stukje uit hebben, maar dat is veel te weinig. Balen, we zagen ons al lekker morgen aankomen, nog maar 1 nachtje op zee, maar dit gaan we niet halen. Er zal nog wel een nachtje bijkomen en we zullen zaterdag gaan aankomen, is nu het idee. We gaan het wel zien, de weersverwachting zegt dat het rustiger wordt en we hoeven nog maar 105 mijl!
-----
At 8-11-2012 4:08 (utc) our position was 33°32.24'S 174°58.56'E

drie reacties

Ach,ach,ach!!!! Nog even volhouden en wat zal het een geweldige aankomst zijn!!!! Waarschijnlijk gaan jullie de Seaquest weer zien! Hoe leuk! Veel om je op te verheugen nu je binnen in La Luna in je vochtige kloffie zit. Jullie zijn er bijna!!!!! X Martine en Willem
Flying Swan () - Woensdag 07 november 2012 @ 23:35

Jullie schieten al op, nog even en we zien jullie ook weer in het echie!
Vind het wel erg leuk jullie weer te zien en gezellig kerst enzo weer met elkaar te vieren. Ben erg benieuwd hoe Julia op jullie reageert. Kijken af en toe foto’s en weet jullie wel te benoemen, gooi jullie alleen af en toe door elkaar :)
Hier begint de sinterklaas spanning al een beetje te komen. Julia zingt in volle borst zie ginds komt de stoomboot en bij alles wat ze ziet zeg ze dat wil ik van sinterklaas hebben.
Tot snel.
x
Danielle () - Donderdag 08 november 2012 @ 01:00

Voorlopig hoef je niet naar de kermis, jullie hebben genoeg gehad denk ik zo. Nog even volhouden en dan zijn jullie bij NZ. Als jullie nu al terug kijken heb je een fantastische reis. En over een paar weken gaan jullie op vakantie. Als je de 29e dec nog in Nederland bent moet je die vrij houden hoor.. Tot dan xxx Tonny en Frank
tonny van Ham () - Donderdag 08 november 2012 @ 02:31  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.