Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Nieuw land... | Home | Planning en worsten »

Landleven

Woensdag 14 november 2012 @ 19:19 Bij het landleven hoort een telefoon en een auto! Sinds vandaag, zijn wij dan ook de trotse bezitters van een Mazda MPV en een NZ’se telefoon. Heel grappig allemaal!

Hier bij de jachthaven zijn ze helemaal ingespeeld op cruisers die lang blijven en is er een ‘cars for cruisers’. Deze ondernemende Griek (!) heeft het goed voor elkaar, je koopt een auto bij hem en hij koopt hem van je terug voor minus 1.500 of 2.000 NZ$ (afhankelijk van het koopbedrag). Maw, je hebt dus een car, voor een half jaar, voor 2.000 NZ$! We liepen al een paar dagen te kijken en gisteren had hij een stationwagon en deze MPV binnen. We kregen eerste keus en de witte MPV is nu van ons. Etienne reed hem daarnet een klein stukje naar de parkeerplaats en dat was wel even wennen. Ze rijden hier links, het is een automaat en een grote bak. Haha! Dat wordt nog wat.Vandaag zijn we met de bus naar verschillende bedrijven gegaan, een tourtje vanuit de All Points Rally. Erg leuk, hout-, chocolade-, natuurlijke cosmetica en nog een houtfabriek. Ook zijn we in een groter plaatsje geweest, Kerikeri. Heerlijk weer rondkijken en wat shoppen, zoals voor een NZ’se telefoon. Dat is toch wel makkelijker als je wat langer hier bent.

Afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen! We hebben veel gedaan. De motor heeft alweer een beurt gehad, verder zijn er ook al wat klusjes gedaan en er zijn ook al wat ‘bootkoopdingen’ van de lijst afgestreept. Verder zijn we naar aardig wat, interessante, seminars geweest. Deze worden bijvoorbeeld gegeven door de plaatselijke rigger. Heel interessant en handig, hij kwam de volgende dag meteen kijken. We blijven wat problemen hebben met het lummelbeslag (aansluiting van de giek op de mast) en hij had daar een goede oplossing voor. Verder zijn er ’s avonds (vanuit de All Points Rally) ook wat evenementen zoals een ‘talentnight’ en vanavond ‘comedy night’. Eergisteren tijdens de ‘talentnight’ had de sponsor van de avond pizza’s laten aanrukken. We worden hier echt verwend!

Eergisteren hadden we ook nog een verjaardagsfeestje. Linde (Seaquest) werd 5 jaar! We zijn met de Eliza Hobson rond de baai gevaren. Eliza Hobson is een schitterend klein stoomscheepje van honderden jaren uit, helemaal origineel nog! Was erg leuk en gezellig.

Inmiddels hebben we ook Pahia bezocht, het stadje of dorpje eigenlijk meer, dichtbij. Een hartstikke kneuterig leuk en gezellig toeristenplaatsje. Wat een heerlijkheid al die mooie winkels met schitterende spullen!! Helaas ook toeristenprijzen, maar het kijken is ook genieten. Daar zijn we ook naar een mega supermarkt geweest. Ook dat was genieten. Ja, ik geloof dat het voor jullie moeilijk voor te stellen is, maar echt, wij genieten van een grote, goed uitgeruste supermarkt. En hier hebben ze alles weer!! Je, of eigenlijk meer ik, loop dan als een kip zonder kop rond. Wouw aardbeien, wouw meloenen, wouw alle kleuren paprika. Geweldig!! We hebben ’s avonds ook meteen lekker aan boord gegeten met een uitgebreide salade, aardappeltjes en voor Etienne een schnitzel en ik had grote gamba’s! Vanavond hebben we een ‘sausage sizzle’ van de Rally en morgen ook een BBQ avond. Dat wordt dus genieten voor Etienne en overmorgen pas weer naar de supermarkt en thuis eten. ;-)


Samen met Victory, Inish en Happy Bird aan de koffie in Kerikeri.


een reactie

Hé Etienne waar zijn je teenslippers?

groetjes
gerda - Vrijdag 16 november 2012 @ 23:13  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.