Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Landleven | Home | Herfstvakantie »

Planning en worsten

Zaterdag 17 november 2012 @ 13:48 Vorige keer had ik het over het landleven en wat daarbij hoort. Maar eigenlijk moeten we nog wel even gaan zeilen voordat het, voorlopige, landleven begint. We blijven namelijk zeker tot mei volgend jaar in Nieuw Zeeland. En daarna? We hebben al een idee, maar moeten eerst de boeken nog bestuderen.

De feestweek van de All Points Rally is afgelopen, we krijgen weer een ‘eigen’ planning. Het was wel heel leuk en interessant met al die seminars. En geweldig natuurlijk om met al die zeilers bij te kletsen. Omdat we nu weer een ‘eigen’ planning hebben, zijn we gisteren met Jan Bart en Monique (Victory) gezellig gaan winkelen vlakbij Kerikeri. Een heel productief dagje en (weer) veel geld uitgegeven!

We blijven nog een paar dagen hier in Opua. De 27e gaan we namelijk in Whangarei (Boatyard Norsand) uit het water en daar moeten we eerst nog naar toe varen. Als we uit het water zijn willen we de onderkant kaal maken, zodat ze kan drogen. Dan vliegen we de 5e naar NL!!! Daar kijken we enorm naar uit. Begin januari vliegen we dan weer terug naar hier en begint het harde werken. La Luna krijgt een nieuwe antifouling (tegen het aangroeien), de waterlijn moet omhoog en er staan nog een hoop andere klusjes op de planning. Hiervoor zijn we ook afhankelijk van anderen (rigger, zeilmaker), dus dat wordt even plannen. Ook moeten we veel gaan kopen (shit!); nieuwe genua, dinghy en motortje en wat blokken her en der. Maar op zich mogen we niet klagen, de afgelopen jaren hebben we geen grote bedragen voor het onderhoud gehad en tja, dan krijg je dat allemaal hier.

De planning verder heeft nog één vast programma; Frits en Gerda (Etienne z’n ouders) komen begin februari voor 6 weken naar ons om samen NZ te gaan ontdekken. Na het winkelen van gisteren, zijn we al aardig uitgerust; 2 tentjes, 4 luchtbedden en 2 stoeltjes. We hebben wat aanbiedingen kunnen pakken, waardoor we een luchtbed gratis hebben en bij de ‘cruisers ruilmarkt’ gisterenochtend hebben we goedkoop een, zgan tentje kunnen kopen. De stoeltjes waren ook een giga koopje, dus dat is dan wel weer heerlijk. Ik hoop alleen wel dat het hier de komende maanden snel warmer gaat worden. Ben denk ik iets te lang in de tropen geweest, ik vind het namelijk nog steeds koud!! En een terras-heater mag ik vast niet meenemen van Etienne. ;-)

Ik ben dus ook met verschillende lijstjes in de weer; voor naar NL (incl agenda planning) en voor het kamperen. Maar ook voor boodschappen, wat dan meer voor de korte termijn is. Ze hebben hier namelijk waanzinnig heerlijke supermarkten! Echt alles is te krijgen en ook heel veel goede spullen (zonder toegevoegde suikers enzo). Heel grappig dat je zo blij kunt worden van een goede supermarkt en eten! Ik krijg dan ook meteen zin om nieuwe receptjes uit te proberen. Zelfs Etienne heeft het met de ‘sauzages’ (worsten) hier namelijk helemaal gehad, het is denk ik een soort nationaal gerecht en ze worden, als er ook maar iets te vieren is, op de BBQ gelegd en gratis weggegeven. Ze zijn echt erg lekker (heb ik me laten vertellen), maar na bijna drie dagen achter elkaar heeft Etienne toch ook zin in wat anders. Ik moest er dan ook vreselijk om lachen toen hij, gisteren in de supermarkt, met (uiterlijk dezelfde) vegetarische worsten aan kwam! Nee, we gaan aan de biefstuk en vis vanavond.

PS Foto's van Tonga zijn aangevuld en er staan nieuwe in het Nieuw-Zeeland album!

een reactie

Ik hoop dat jullie beide genieten van het verblijf in Nieuw Zeeland.
Las dat er vulkaanuitbarting is geweest,spannend hoor.
Een groet van de zeer winderige Noordzee.
gerard smit () (URL) - Woensdag 21 november 2012 @ 07:48  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.