Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Herfstvakantie | Home | Klaar voor de kant »

Whangarei

Zondag 25 november 2012 @ 11:40 Het weer is zienderogen opgeknapt. De zon schijnt aan een echte Hollandse blauwe lucht met grote witte wolken. Na het dagje in Mimiwhangata Bay hadden we een mooi dagje zeilen naar Whangarei. Het was nog wel fris, maar droog en weinig wind. Het was dus motoren, maar we klaagden niet na de laatste paar dagen. Eindbestemming was Whangarei Marina, de haven ver Whangarei in. Het is een rivier waar het goed kan stromen. Wij hadden geluk en stroomden mooi de rivier in, met opkomend water. Het is wel heel ondiep hier, maar ook hier weer een schitterend gebied. En dus liggen we alweer een paar dagen heerlijk gezellig in deze marina in het hartje van het stadje.

En zelfs naast andere NL’se cruisers, Jaap en Renee van De Ware Jacob. Grappig dat je nog NL’s tegenkomt die je voorheen niet eerder hebt gezien. Maar ja, niet altijd heb je hetzelfde reisplan, dus is het ook wel begrijpelijk. Gisteren hebben we een hele gezellige Happy Hour bij ze gehad.

Inmiddels hebben we onze bolide alweer uit Opua opgehaald. We zijn met de bus erheen gereden, schitterend tochtje. In Opua onze stuurautomaat opgehaald (nieuwe die we hadden besteld) en even her en der gekletst. Daarna zijn we gezellig naar de Victory gegaan. Ik had heel toevallig Monique op Facebook ’s ochtends en meteen een afspraakje gemaakt. Waar internet allemaal niet handig voor is. ;-) We hebben gezellig bijgekletst en een overheerlijke pizza gegeten. In de schemer zijn we weer terug gereden. Het zijn prima wegen hier, maar niet overal verlicht. Volgens mij zelfs nergens. Dat is wel even wennen, maar eigenlijk net zo prima. Kost een hoop minder energie dan in NL!

Gisteren zijn we wat winkels gaan kijken hier in Whangarei. Wouw, wat een enorme supermarkt, enorme outdoorzaak, enorm ‘Warehouse’ (een soort Makro), een enorme ‘Dick Smit’ (soort mediamarkt) en nog van dat soort winkels. Heerlijk vond ik het natuurlijk. Daarna zijn we naar Norsand gereden waar we morgen de kant op gaan. Zag er prima uit. Wel heel stil, maar misschien kwam dat omdat het zondag was.

Vandaag maar eens wat laatste dingen regelen voor we de kant opgaan. Zoals gewoonlijk vliegt de tijd weer.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.