Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Klaar voor de kant | Home | Snipperdag »

Echt landleven

Woensdag 28 november 2012 @ 00:08 Tja, nu zijn we dan echt aan het landleven begonnen. Ons huis is gisteren op het land gezet. Dat duurde even, we voeren om 7.30 uur het bokje in (waar we op staan) en pas rond half 5 (eind van de middag dus) lagen we op het plekkie voor de komende 3 maanden.

Ik blijf het eng, spannend en raar vinden als ze je boot het water uit takelen. We voeren in het water tussen vier pijpen, het enige wat van het bokje uit het water was. De boot werd er tussen geklemd en toen langzaam wat droger getrokken. Dan nog een paar banden onder de boot en toen moesten we van boord. Langzaam werd het bokje verder het droge opgetrokken. La Luna kwam druipend aan. Maar ze zag er goed uit! ’s Nachts hadden we in de modder gezeten, het was iets ondieper dan we dachten met laag tij. En dat zag je heel goed op de kiel. Grappig!!

Omdat er hier alleen boten uitkunnen met hoog water, werden wij opzij gezet en werd er een catamaran uitgetakeld. Ik ben maar een boekje gaan lezen in de zon. Prima! Alle harder werkers hier waren stikjaloers, maar ja, ik kon nog even genieten. Nou ja even. Ik heb mijn boek uitgelezen! Want de cat werd ook eerst afgespoten en naar haar plekje gereden. En toen was het lunchtijd. Daarna werden wij pas afgespoten en naar ons plekkie gereden. Daar moesten we nog helemaal gesteld worden, verschillende stempels eronder, enz. Ze doen het wel met aandacht en secuur, daar is niets van te zeggen. Ik had mijn boek uit en toen waren ze ook klaar ook. We hebben een grote trap, vastgemaakt aan de voetrail. Dat is mijn ding hier. Het is best hoog, vind ik dan. Zo’n 3 meter en dan over de reling aan boord stappen. Maar, het valt me niet tegen, vandaag ging ik al heel soepeltjes met een glas in mijn hand naar beneden. Het went sneller dan gedacht.

Gisteren hebben we dus niet veel gedaan. We willen de onderkant geschuurd hebben voor we naar NL komen. Je kunt hier een professionele schuurmachine huren, maar dat willen we eigenlijk niet. Etienne was al vriendjes met de mannen hier, want hij had al meegesjouwd. Het oude baasje gaf hem een oud schuurmachine te leen. Gratis! Dat is kaassie voor ons als NL’ers natuurlijk. Helaas deed hij het niet echt goed, waardoor het te lang duurde. Vanochtend dus maar eerst op pad voor een nieuwe. Verder heeft Etienne heel de dag geschuurd dus.

Ook kwam North Sails New Zealand langs. Naar onze genua en het grootzeil kijken. Dit wordt nog vervolgd. Eind van de dag zijn we maar even weggegaan, even ‘eruit’ zeg maar. Ik heb weer gereden, het is wel wennen dat ze hier links rijden. Met name op de rotondes kijk je snel de verkeerde kant uit en alles heeft op een rotonde hier voorrang. Ik ga me dus nu aanleren gewoon te stoppen voor een rotonde en dan allebei de kanten op te kijken. Het geeft me wel veel meer vrijheid en omdat we geen koelkast hebben kan ik elke dag boodschappen doen. Geen idee of het morgen al rijden wordt, want we gaan kijken of ons ‘poetsmachine’ ook kan schuren. Zo ja, dan wordt ik ook serieus aan het werk gezet. Och, Etienne was, door de blauwe antifouling, al een aardige klussmurf, kan ik mooi smurfin spelen. ;-)


een reactie

Tja , het is even oefenen….mijn reaktie van vandaag heb ik bij gisteren geplaatst. Ik zal beter opletten :’-)
groetjes
Monique - Woensdag 28 november 2012 @ 16:48  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.