Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Feestje | Home | Gaatjes »

Laatste stukje

Donderdag 06 december 2012 @ 05:05 ...van onze 'wereldreis' naar NL. Gisteren, ik geloof dat het inderdaad een dagje geleden was. Is een beetje verwarrend met het tijdverschil. Maar gisteren rond de middag zijn we met Jan Bart en Monique vertrokken naar Auckland. Het was een gezellig tochtje en na even zoeken kwamen we bij Family Boats aan. We hebben de dinghy opgemeten die we wilde en hij gaat passen! Aangezien de verkopers zich niet (wilden) laten zien, hebben wij dat ook niet gedaan en gaan we de onderhandelingen maar via de email voortzetten. Geen probleem, we hadden al een leuke aanbieding.

Daarna naar het airport. Het is minder groot dan we dachten, maar wel gezellig. Eerst nog wat gedronken met Jan Bart en Monique, toen moesten ze snel weg, want dan konden ze nog voor het donker 'thuis' zijn. Het fenomeen straatverlichting is namelijk nog zeldzaam. Ik merkte helaas dat ik de kaart in mijn tas had gestopt ipv in het dashboardkastje, maar ik begreep dat ze alweer aan boord zijn;-).

We konden onze bagage laten doorlabelen, dus daar hadden we in Hong Kong geen last van. De 11 uur durende nachtvlucht ging best snel. Air New Zealand is super en we hebben verschillende films gezien. Ik heb hem zelfs nog afgestemd op 'Sex in the city'. Vanochtend rond 6 uur locale tijd landden we in Hong Kong. Een immens groot airport!

We zijn in de trein gestapt naar Hong Kong stad. Het airport is op een eiland gebouwd, wat speciaal voor die gelegenheid is opgespoten. De Nederlanders hebben er zelfs ook nog een aardige rol bij gespeeld! De trein is echt super, na zo'n 40 minuten ben je er. We hebben eerst koffie gedronken om de tijd te doden totdat de winkels opengingen. Toen maar meteen naar de Apple store. Wow, wat een zaak! Alle modellen liggen daar om op te spelen, met een 'iPad' ernaast als 'prijskaartje'! Het is net een snoepzaak! Op de tweede verdieping kun je 'les' krijgen in het gebruik van je Apple product. Ik denk dat er wel een honderd man personeel voor rondliep! We hebben een iPad gekocht met frisse appelgroene cover. Wat een prachtspul is dat allemaal toch.

We wilden wat meer van Hong Kong zien dan de Apple store, dus de stad maar in. We waren wel al erg moe (niet heel goed geslapen in het vliegtuig), dus maar wat heen en weer gelopen door de grote stad en natuurlijk een Boeddhistische tempel bezocht. Ook heerlijk Chinees gegeten en toen weer naar het vliegveld. Dat is net zo'n groot shoppingmal! Allemaal Gucci, Versace, Hermes, Dior, enz, enz. We zijn maar lekker neergestreken op een bank naast een electriciteitspaal, zodat ik met de iPad kan spelen en opladen. En we wat konden dutten.

Nog een paar uur en dan stijgen we weer op, is het hier alweer bijna middernacht! Nog 12 uur en dan landen we in het besneeuwde NL, raar hoor!!!

drie reacties

Hallo luitjes, nou hoop dat jullie de snowboots klaar hebben staan! Het wordt koud en veel sneeuw verwacht!
Ga lekker genieten en wellicht spreken we elkaar nog, dikke knuffel vanuit Boxtel
Rene & Brigit () - Donderdag 06 december 2012 @ 11:05

Welkom in NL. Wij zijn er al weer twee maanden en zijn nog niet gewend. Gelukkig gaan ook wij weer verder met onze reis en is het verblijf in NL slechts tijdelijk. Als je in de buurt van Dordrecht bent (familiebezoek) kun je altijd even aanwippen bij ons. Maar wel buiten kantoortijd, want we zijn beiden de scheepskas weer aan het aanvullen….
Dennis & Ank () (URL) - Vrijdag 07 december 2012 @ 01:44

Welkom terug Etienne en Denise, kan niet wachten jullie weer te zien!:’-D
Hans - Vrijdag 07 december 2012 @ 05:27  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.