Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Gaatjes | Home | Warm »

Lachen!

Vrijdag 14 december 2012 @ 05:04 Autorijden is net zoals fietsen, dat verleer je nooit!! Wij hebben de laatste dagen dankbaar gebruikgemaakt van onze schitterende spiksplinternieuwe Mazda 2, die we van een hele lieve vriend mogen gebruiken. En dan rijd je gewoon alsof je nooit weg bent geweest, in het begin gaat het nog even te snel (de boot vaart beduidend minder hard), maar later rijd je gewoon met het verkeer mee.

Ik heb al lekker bijgekletst met mijn vriendin en geluncht met een oud-collega. We zijn gaan eten bij lieve vrienden en daarna weer, net als vanouds, naar de duikvereniging. Gisteren hebben we Patrick en Judith (Vivente) weer gezien. Heel grappig om elkaar dan een keertje niet op het water te spreken, maar net zo gezellig en weer vertrouwd. Dat is toch heel grappig, iedereen heb je heel lang niet meer gezien en dan is het raar om elkaar weer even zo in een andere, of soms dezelfde omgeving als ‘vroeguh’, te zien en daarna is het weer als vanouds. Net alsof je niet weg bent geweest en klets je over van alles en nog wat.

We zijn ons er wel van bewust dat wij in een beschermend, klein wereldje leven. Wij krijgen alles wel mee, van de politieke dingen en gebeurtenissen in de wereld, maar je beleeft het heel anders. Sommige dingen voelen dichterbij, andere dingen zijn meer ‘wat verder van je bed’. Wij merken bijvoorbeeld weinig van de crisis en nu in NL is het gesprek van de dag. Dat vind ik soms wel moeilijk, je kletst elkaar bijna de put in. Tuurlijk, sommigen hebben het moeilijk of moeilijker dan voorheen, maar geloof me, zo slecht is het in NL echt niet. In NL wordt iedereen al snel de put ingeluld door de media en dat is jammer. In Tonga hebben ze het veel slechter (het weer is er wel beter), maar de mensen zijn veel vrolijker dan wij NL’ers. Misschien omdat ze niet beter weten, maar dat is ook niet helemaal waar omdat ze met het internet enzo steeds meer gaan zien van de wereld.

Wij genieten in ieder geval nu in NL. Van de kou iets minder, maar dat hoort er ook bij. Vanavond heb ik een afspraakje met oud-collegaatjes en daar kijk ik erg naar uit. Enne…. “Het leven duurt net zo lang, of je het nu lachend of huilend doorbrengt.”

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.