Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Aussies paradijs | Home | Townsville »

Close encounter...

Dinsdag 02 juli 2013 @ 21:43 ...met twee enorme humpback whales!We zijn onderweg naar Townsville, vanochtend het schitterende Whitsundays met waanzinnig mooi Great Barrier Reef achter ons gelaten. Maar daarover later meer….

Voor nu… we hadden net een very close encounter met twee mega Humpback whales. Enorme walvissen! We zagen ze in de verte al. Ik stond klaar met mijn camera. Helaas ze waren te ver weg. Ik wilde naar binnen gaan en kreeg zo wat een hartverlamming…. Aan de andere kant van de boot, op zo’n 10 meter afstand, daar waren ze! Ze waren niet blij met ons, slaan met de grote vin op het water. Jaja, wij willen ook niet zo dichtbij zijn, maar kunnen niet wegrennen. We gingen langzaam verder weg van elkaar, wat hele mooie plaatjes heeft opgeleverd!! Wow, mijn hart gaat nog steeds te keer!! Wat heb je soms geluk en wat is de natuur toch geweldig!

Dat hadden we de afgelopen twee dagen op Border Island and Hook Island ook al ervaren. We hebben daar waanzinnig gesnorkeld! Iedereen roept over het Great Barrier Reef… het is inderdaad prachtig! Wij vergelijken alles met Egypte omdat dat nog steeds op nummer 1 stond, staat. Het is een gedeelde eerste plaats met het GBR voor nu. Want wat een variatie aan koraal (soft and hard) maar ook aan vis! Weer nieuwe vissen gezien en nieuwe soorten koraal. Heel bijzonder!

Ook de plekken waar we lagen waren weer mooi, met mooie strandjes. In de baaitjes waar we waren zijn boeien neergelegd. De witte om de no-anker-zone aan te geven en blauwe waar je aan kunt gaan liggen. We dachten gelezen te hebben dat dat maar maximaal 2 uur mag, maar zijn dat de afgelopen dagen gewoon vergeten. Het waren weer hele mooie plekken!!!!

Nu zijn we onderweg naar Townsville, zoals ik al zei. Weer naar de bewoonde wereld, met supermarkt en internet. We moeten vannacht weer door en zullen er dan morgen(ochtend?) zijn. Het is prima weer, prima wind en met alleen de genua blazen we erheen met zo’n dikke 5 tot 6 knopen. Als we dan af en toe vermaakt worden met zo’n mooie walvissen-show… ons hoor je niet klagen! ;-)

drie reacties

Jeetje, wat mooi!!!!!
Brigitta - Woensdag 03 juli 2013 @ 02:58

Elke keer weer bijzonder om te lezen! Complimenten! Ga vooral zo door ;-)
René () (URL) - Woensdag 03 juli 2013 @ 09:45

Was even aan het neuzen bij AIS,zie jullie nu de cleveland bay passeren gevolgd door een ander jacht.
De walvissen moet een geweldige ervaring zijn geweest.

groet gerard smit
gerard smit (URL) - Woensdag 03 juli 2013 @ 11:06  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.