Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Close encounter... | Home | Koala »

Townsville

Vrijdag 05 juli 2013 @ 15:22 En dat waren alweer twee havendagen! Gisteren ochtend voeren we, net na hoog water, de marina van Townsville binnen. Een prima marina, die sjiek aan wil doen, maar eigenlijk een beetje 'run down' is. Maakt niet uit, de steigers waren prima en de douches ook.

De marina ligt in een kom met daaromheen prachtige appartementen die uitkijken op het water. Schitterende gebouwen! Townsville is sowieso ook weer een leuke stad. Het is een stad, want er wonen meer dan 170.000 mensen. Het centrum heeft leuke winkels en heel veel uitgaansmogelijkheden. De haven ligt aan 'The Strand', een boulevard langs het strand met verschillende sportieve uitspattingen (waterpark en speeltuin, loopbaan, zwembad) en horecagelegenheden.

Wij vielen ook weer met onze neus in de boter, er waren car-races in de stad, wat voor de mensen een big evenement is. De kinderen hadden de afgelopen week dan ook vrij van school, dus met dit schitterende weer was het een drukte van jewelste op The Strand en in de stad.

Nadat we aankwamen zijn we meteen de stad gaan bekijken. Er staan nog veel oude gebouwen. Lang niet van die oude als bij ons in Europa, maar ze zijn toch relatief oud. Schitterend Queens-hotel en postkantoor.

Gisteren hebben we boodschappen gedaan. Er was niet een hele dure supermarkt vlakbij en daarom hebben we veel lange-termijn-boodschappen gedaan, blikken enzo dus. Het is toch elke keer wel een gedoe hier boodschappen doen en Aziƫ in, willen we wel 'vol' zijn. Nu konden we met het winkelwagentje naar de boot, dus dat was perfect voor de zware dingen.

Vandaag zijn we alweer op pad, een paar mijl naar Magnetic Island. Een heel toeristisch eiland dat onder de rook (op dit moment, in de mist) van Townsville ligt.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.