Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Koala | Home | No worries & no drama… »

Groen!

Dinsdag 09 juli 2013 @ 16:06 Na blauw water en witte stranden of een kleurrijke haven, lagen we vannacht weer eens in een heel ander plaatje. We lagen in bruin water en om ons heen overheerste de kleur groen.

We lagen tussen de mangrove in het Hinchinbrook Channel. Een heel mooi ander landschap. We lagen in een kreekje wat het Hinchinbrook Island doorklieft. Dit island heeft hoge bergen en het leek alsof we zo naar het begin van de berg door konden varen. Heel bijzonder!


De ingang het channel in, was met 20 knopen wind en maar een paar meter diep wel spectaculair. Er is een gigantische pier voor het suikerriet naar de boten te exporteren, maar die is open, dus de golven bulderen gewoon door en dan de ondiepte. Het was een mooie klotsende massa water.

Eenmaal in het kanaal werd het rustiger qua golven, de wind bleef aardig doorstaan. Heel leuk om weer een keertje zo langs de mangrove, rotsen en bomen te varen. Een beetje het idee van Gambia en de rivier in Panama. In de verte tegen de bergkam zagen we een gigantische waterval naar beneden komen!!


We hebben in de Gayundah Creek heerlijk geslapen. De wind ging liggen en we lagen uit de golven en dus weer eens heerlijk rustig. De afgelopen nachten op de eilandjes, (gisteren op Orpheus Island) werd het ’s nachts wat rommelig. We zijn nu weer op weg, het channel uit naar Dunk Island. Ik zag dat het weer in NL nu een keer beter is dan hier, wij hebben een grauw grijze wereld met motregen. Maar och, achter de wolken schijnt de zon. Toch?

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.