Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« No worries & no drama… | Home | Rif avontuur »

Saltie

Dinsdag 16 juli 2013 @ 15:51 De afgelopen dagen werd het weer steeds beter gelukkig. De wind bleef nog wel aardig doorstaan, waardoor we de nacht voordat we Cairns in gingen vreselijk slecht lagen. Bij Fitzroy Island kwamen de golven gewoon het hoekje mee om en het zelfde gold voor de baai waarin we gingen liggen. Ongelooflijk, want de golven kwamen dan ineens van de andere kant. Nou ja, een nachtje is nog te doen.

Cairns is ongelooflijk toeristisch! Naar binnen varend moet je de vaargeul aanhouden anders wordt het te ondiep. Er kwamen ons ’s ochtends wel tien touristenboten tegemoet en bijna net zoveel grote ferries. En ja hoor, in de stad (meer dan 150.000 inwoners) was het druk. Heel veel gezelligheid, veel terrasjes, veel winkeltjes, veel eettentjes. Heel gezellig. We hebben lekker ergens koffie gedronken en geluncht en wat rond gestruind. Langs het strand, waar je niet op kunt, hebben ze een zwembad gemaakt. Heel gaaf, dat is het voordeel van een klimaat waar het altijd warm is. Een hoop bbq’s eromheen waar iedereen gebruik van kan maken en dit ook doet. Gezellig een dagje naar het park, vlees mee en dat gooi je rond de middag op de barbie.

’s Avonds zijn we ‘uit’ geweest naar The Pier. Een ongelooflijk hippe tent vlakbij de haven. Erg leuk. De tweede dag in een haven is altijd voor de doe-dingen; wassen, watertanken, boodschappen doen en in de tussentijd weer de gezelligheid van de stad op zoeken. Het is jammer dat we weer zo snel verder gaan. Zo’n gezellige stad is altijd leuk vertoeven en mensen kijken, maar de havengelden zijn een enorme aanslag op je budget, dus weer verder.

Het was een heerlijk dagje zeilen naar Port Douglas. 40 mijl. Op het land zagen we de bergen steeds hoger worden, met daarvoor een weg langs de verschillende strandjes. Port Douglas is, volgens pilot en Lonely Planet, zeker zo toeristisch. Dat zagen we met invaren. Maar vergeleken bij Cairns was het allemaal klein, het was net of we een miniatuur landschap invoeren.


Nu liggen we op de rivier. Het is hier erg druk, dus we hebben ons anker voor uit en achter hebben we ons vastgebonden aan de mangrove, zodat we niet uitzwaaien de rivier op. Ik wilde een grapje maken, dat het maar goed is dat hier geen krokodillen zijn, anders konden ze zo aan boord lopen. Dit grapje hoef ik niet te maken. Etienne staat net naar buiten te kijken. “Wat zie ik daar nou, net in het water?” Zal wel een tak zijn. Ik zie wel ribbels. Misschien gewoon een touw. De verrekijker biedt duidelijkheid….een krokodil. Een Saltie dus, zoals ze dat noemen, een zoutwaterkroko, de grootste van de levende repetielen. Volgens Wikipedia springen deze beesten zelfs, dus aan boord lopen, nee. Maar springen misschien. Hmmm, straks mijn handen en voeten maar binnenboord van de dinghy houden dus en het deurtje van de boot dicht. ;-)


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.