Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bijzonder huis | Home | Horror-coast »

Windstil

Maandag 29 juli 2013 @ 10:27 Dat werd het voor ons gevoel toen wij, aan het eind van de ochtend tussen Flinders Island doorvoeren. Het was wat minder gaan waaien in de baai, dus besloten wij om vanochtend maar verder te gaan. Een kort stukje, 10 mijl naar Flinders Island. Het waaide nog dik, zelfs af en toe boven de 40 knopen. Maar eenmaal verder van de kaap weg, grapten we dat we de motor moesten gaan starten. Een beetje overdreven, want het waaide nog tegen de 30 aan. En eenmaal tussen de eilanden hier, was de wind afgezwakt tot onder de 20! Dit gaat erop lijken!
.
We liggen nu voor een schitterend wit strandje met prachtige ruige, droge heuvels. We hebben tijdens de lunch een dugong gespot, een zeekoe. Het duurde even voor we hem 'herkent' hadden, zeg maar. Daarvoor hadden we hem al uitgescholden voor rog, krokodil en slang.... misschien was ons zicht, door de vele zoutspetters van de afgelopen dagen, wat vertroebeld. Laten we het daar maar op houden.
.
We liggen nu stil! De boot danst niet meer en onze oren suisen van de stilte, heel raar. Toen we hier het kanaaltje invoeren en ons anker lieten droppen, noemde ik wel weer het woord eenzaam. Niemand anders te zien, geen boten en niemand op de kant. Maar dan kijk je, na een paar potjes rummy naar buiten en dan....liggen er 'ineens' twee buitenlandse boten naast ons! Gisteren hadden we al met een Brite cruiser gesproken. Ineens zijn er nog meer van 'ons soort'. We hebben nog niet gesproken met ze, want de dinghy ligt niet in het water. Morgen gaan we weer verder en wordt het een lange dag. Zeker met deze 'windstilte'...;-)
-----
At 29-7-2013 2:47 (utc) our position was 14°10.64'S 144°13.78'E

een reactie

Ha Etienne en Denise, heerlijk en herkenbaar dit deel van Australië, Queensland!
Wij genieten nog steeds van jullie avonturen, zojuist een lange email gestuurd!
Lieve groet uit Boxtel
Rene & Brigit
Brigit & Rene () - Maandag 29 juli 2013 @ 02:08  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.