Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Windstil | Home | Naar Darwin »

Horror-coast

Vrijdag 02 augustus 2013 @ 11:34 Het zijn lange vaardagen, vandaag dik 70 mijl, gisteren 60 mijl en de dag daarvoor 50. Dit doen we enigszins zelf, we hebben geen zin om een (of twee) nachtje(s) door te gaan. Maar er zijn aan deze kust ook maar heel weinig ankerplekken. Niet helemaal correct, je kunt natuurlijk in elke baai en achter elk eiland gaan liggen, maar of dat een ideale rustige plek is, dat is dan de vraag. Vandaar dat dit stuk hier de horror-coast wordt genoemd. wel wat overdreven, want je kunt, net zoals wij nu doen, prima in (lange) dagtochten naar boven.
.
Helaas met deze lange dagen en de toch gaan dringende tijd, is dat je weinig van de plekken ziet. Deze landpunt tot aan Cape York, komt uit in de Torres Strait, de nauwe doorgang tussen Australia en Papua New Guinea. Er is weinig op dit stuk van Australia. Hoofdzakelijk is het heilig land van de Arboriginals. Je kunt er alleen maar met een 4WD komen en er zijn weinig dorpjes. Waardoor we onze luxe-gewoonte van de laatste weken, het internetten tijdens het zeilen, weer niet konden uitvoeren.
.
Maar ook hier is het schitterend! Kleine eilanden, omringt door grote, soms droogvallende, stukken rif. Soms een enkele palmboom op het eiland, soms alleen maar zand. De kust wordt steeds lager en de bergen veranderen langzaam in zandduinen. De baaien langs de kust waarin we liggen zijn verlaten, stil en prachtig.
.
We hebben nu, nog net in het licht, ons anker laten vallen in de Escape River. Het domein van een pearlfarm, parel-boerderij. Het laatste stukje oostkust Australia ligt voor ons. Tevens ons laatste stukje Pacific. Rare gedachte. Ik word er bijna melancholisch van, de Pacific was een grandioos avontuur!
-----
At 2-8-2013 8:58 (utc) our position was 10°58.07'S 142°40.66'E

een reactie

Hallo luitjes, einde Pacific, dus op naar het volgende avontuur! Wij wachten met spanning af! Take care en behouden vaart!

Lieve groet uit een tropisch Boxtel
Brigit & Rene () - Maandag 05 augustus 2013 @ 05:16  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.