Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Horror-coast | Home | Rommelig en nat »

Naar Darwin

Dinsdag 06 augustus 2013 @ 08:56 Inmiddels zijn we alweer onderweg. Dat waren we natuurlijk al wel langer, maar na de Albany Passage (schitterend!!!) zijn we in Seisia een paar dagen gestopt. Seisia is een heerlijk stoffig, rood (zand), remote dorpje in de outback van Australia. Deze landtong naar Cape York is vrij verlaten (hoofdzakelijk Arboriginal land) en Seisia ligt bijna op het hoogste punt. Het is het vertrekpunt naar Thursday Island, een van de eilandjes in de Torres Strait, en een heerlijke stop voor alle toeristen die dit landpuntje aan het verkennen zijn. Je ziet dan ook bijna alleen maar dikke jeeps, rood van de stof, met tent op het dak en verder alles erop en eraan. Wij hebben genoten en nieuwe plannen gesmeed! ;-)
.
Maar in Seisia is niets meer dan een paar campsites, een supermarkt en een benzinepomp. Het hoognodige, maar geen plek om weken te blijven hangen. Waar we wel erg blij mee waren was het internet!! We hebben dus lekker een dagje uitgebreid gesurfd en....weer tickets naar NL geboekt! Jawel, met de feestdagen (in december) gaan we weer drie weekjes naar NL!! We gaan eerst nog heel veel andere leuke dingen doen, maar we hebben er zin in.
.
Gisteren hebben weer wat verse dingen ingekocht in Seisia, prima spul en vanochtend vroeg vertrokken. Dik 700 mijl naar Darwin. Vanochtend ging het prima met de wind (en stroom), maar deze werden langzaam minder. Nog even met de genaker, maar nu moest toch echt de motor weer aan. Verder een prima zonnetje, die nu weer langzaam aan het zakken is. Nog even en we gaan ons weer opmaken voor de avond en de eerste nacht.
-----
At 6-8-2013 6:30 (utc) our position was 10°48.25'S 141°42.97'E

een reactie

Tip voor internetloze perodes zoals overtochten of verlaten eilandjes: de app Pocket. Hiermee download je snel alle interessante blogs/sites/etc wat je onderweg mooi kunt lezen. Hartstikke handig en gebruik ik veel op de boot. Goede tocht naar Darwin, x Annet & Jacques, Panache
Annet () - Dinsdag 06 augustus 2013 @ 09:12  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.