Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Darwin | Home | Bus, to-do en verhaal… »

A day at the city-beach

Vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:04 In Australia zie je verschillende borden langs de waterkant staan, met een symbool van een krokodil en dan staat er zoiets bij van “You’re in croc-country”. Met name hier in de Northern Territory zijn er croc’s in overvloed. Je hebt hier ‘salties’ en ‘freshies’, zout- en zoetwaterkrokodillen. Er is hier een rivier waar een populatie van meer dan 500 croc’s zijn gespot. Dan weet je het wel. En wat doe je in een ‘croc-country’? Vooral niet zwemmen!


Maar dit is nu net het ellendige, want het is hier warm! Ik denk zeker zo warm als bij jullie in NL.;-) We liggen op een riviertje, tegenover de ‘wharf’ in Darwin. Waar, m.n. in de ochtend en ’s nachts, geen wind is. In de loop van de middag komt er een zogenoemd landwindje, wat erg lekker is. Alleen liggen wij soms op de stroom ipv op de wind, waardoor er geen wind naar binnenkomt. Heel jammer. Eergisteren hebben we de bimini naar de zeilmaker gebracht (Seafleet, alleen ok voor reparaties), waardoor we alleen wat schaduw van de zonnecellen hebben. Verkoeling zoeken is nu dan ook iets van; met een puts op de punt?

Maar in een grote, (altijd) warme stad, zoeken natuurlijk meer mensen verkoeling. Er is dan ook een zwembad, of eigenlijk meer letterlijk, een golfbad. Enorme golven in een klein zwembadje, waar je zelfs op kunt surfen, zagen we gisteren! Heel gaaf en lekker verkoelend. Alleen relatief $$. En omdat je in ‘croc-country’ bent, ga je dus niet naar een leuk strandje hier aan de andere kant. Wat hebben ze daarop gevonden? Hetzelfde als je in de steden in NL nu meer gaat zien, een ‘city-beach’, stad-strand. Naast het golfbad en de ‘wharf’, hebben ze het ‘Darwin waterfront’ waarbij ze een stuk hebben afgedamd, vrij van croc’s en een nog kleiner stukje vrij van de ‘box jellyfish’ (ook een enorm vervelend beestje). Eromheen kun je heerlijk in de schaduw onder de palmbomen liggen (er vallen geen kokosnoten, maar wel oude takken! Hebben wij aan den lijve ondervonden). En via een aangelegd zandstrandje loop je zo het water in. Jullie raden vast al waar wij gisterenmiddag dus zijn geweest?! Heerlijk op het ‘city-beach’! Grote kans, dat dit een vast programma in ons schema gaat worden, hier in Darwin.

Om naar Indonesie te gaan moet je een ‘CAIT’ hebben, zeg maar cruisingpermit. Ons permit gaat in op 2 september, wij moeten dus nog even wachten hier in Darwin voordat we naar Indonesie gaan. Maar dat is geen straf, we kunnen weer even wat aandacht aan La Luna geven en het is best een gezellige stad, met koele bibliotheek, heerlijk strandje en goede supermarkten.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.