Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bus, to-do en verhaal… | Home | Dag Darwin. Dag Austr… »

Show, gas en zelfs regen

Vrijdag 23 augustus 2013 @ 15:57 Nu we onze visas voor Indonesiƫ hebben (gaat heel easy hier!), wordt het tijd om hier af te gaan ronden. Zoals ik eerder zei, 'mogen' we pas de 2e aankomen. We gaan daarom komende woensdag weg. Dat is altijd dan 'ineens' voor je gevoel. En toch weer wat dingen die eigenlijk nog moeten. ;-)

Zo is ons fototoestel ineens overleden. We hebben de oude nog en mijn spiegelreflex, maar wij willen geen risico lopen. Daarnaast zijn ze hier erg goedkoop in vergelijking met NL, dus toch maar eens rondkijken. Eergisteren zijn we met de bus naar de grote shopping-mall aan de andere kant van de stad gegaan (Casuarina). En daar hebben we met de juiste persoon vriendjes gemaakt! Ze werkte bij JB Hi-Fi op de foto-afdeling en komt uit Kupang (onze eerste landingsplaats in Indonesiƫ). Mijn Indonesische woordjes met haar geoefend en ze maakte een moeilijk-te-weigeren deal voor de Canon G15!

's Avonds zijn we naar een bijzondere show geweest van het Darwin Festival in 'onze' zwem-lagoon. Drijvende bootjes met lichtjes en twee dames gekleed in een witte jurk, 'liepen' over het water. Vanaf het strandje klonk muziek en werden er kleurrijke beelden op hun (en dus hun witte jurk) geprojecteerd. Dit gaf, in het donker, een schitterend surrealistisch beeld! Een mooi moment om de nieuwe camera uit te proberen en we zijn weer tevreden (alleen missen we het uitklapbare schermpje enorm).Gisteren hadden we onze laatste 'to-do-moeten' klus, het vullen van de gasfles. Inmiddels is dat hier in Darwin helaas niet meer mogelijk bij de havens, dus moesten we weer naar de andere kant van de stad (Barbeque Galores, Homemaker Village). Maar een gasfles de bus in...dat mag ook hier niet. Taxi is duur, auto huren ook geen optie, dus dan maar een ander trucje bedacht. De gasfles in onze hele grote rugzak. En ja, dat past prima en je ziet niet wat er in zit. Het mooiste moment was de man bij de winkel. "Can I help you?" "Yes, we want to fill our gasbottle." "Where is your gasbottle?" "Here!" en ik wijs naar mijn rugzak. Er plopt een enorm vraagteken boven z'n hoofd, "ooh, it's a little one?" "No, a 9 kg" antwoord Etienne. De arme man weet niet waar hij moet kijken en de vraagteken krijgt een er een uitroepteken bij. Ik doe de rugzak af, rits hem open en pak de fles eruit. De man z'n vraagteken verdwijnt, maar er komen tig uitroeptekens voor terug en hij schiet in de lach, "Yeah, it really is a 9 kg!" Hij vind het wel humor en drukt ons op het hart het toch vooral niet aan de buschauffeur te vertellen. Nee, dat hadden we ook al bedacht. Hij vult de fles lekker vol en wij zijn weer blij.

Het is hier echt veel warmer aan het worden de laatste dagen. Gisteren was het ook wat bewolkt waardoor het erg bedrukkend was. De avond en nacht ervoor hadden we zelfs heel veel regen. Uniek voor ons, maar blijkbaar niet voor hier, al is het qua tijd nog een beetje te vroeg. En door de warmte ben je na zo'n zware sjouwtocht, helemaal uitgeteld en heb je nergens geen fut meer voor. Wij dan. Dus verder maar rustig aan gedaan gisteren....

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.