Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Adrenaline momentjes | Home | Dag 2 en 3 in Singapo… »

Dag 1 in Singapore: Marokkaans en Chinees

Donderdag 28 november 2013 @ 19:21 Na wat rustige dagen in Danga Bay (onze marina in Malaysia), werden we de afgelopen drie dagen overspoeld door allerlei indrukken. Ik kreeg het 's avonds ook niet op een rijtje en moet nu ook gewoon eerst even denken wat, wanneer en hoe. Het lijkt alsof we drie weken weg zijn geweest, ipv drie dagen, zoveel hebben we gedaan en gezien!

Ten eerste, we zijn dus naar Singapore geweest. Niet met de boot, maar met de bus. Een avontuur en belevenis op zich. Singapore wordt van Malaysia gescheiden door een rivier, maar het is een land apart, dus uitklaren en inklaren. Waarom niet met de boot erheen? De havens zijn veel duurder dan in Malaysia (nu zijn we maar zo'n €25 per week kwijt!) en het is makkelijk om even heen en weer te gaan. Dus met de bus naar de 'grensovergang', daar naar binnen, uitchecken. De bus de dam over, dan uitstappen, inchecken en weer in de bus, die je dan brengt naar het busstation in Little India.


En dan sta je midden in Singapore, met wolkenkrabbers, maar ook veel lage, soms bijzondere, gebouwen. Het is geen mooie stad, maar wel heel heel bijzonder. Little India is India in het klein, daar kun je Indiase dingen kopen en eten. Chinatown is China, met Chinese dingen te kopen, te eten, reflexologie enz. Dan Kampong Glan, het 'Arabische' gedeelte, met handelaren die parfum, kleden en waanzinnig mooie stoffen verkopen. Hier tussen staan Boeddhistische tempels (we hebben ze geloof ik allemaal gezien), Hindu-tempels (de meeste betreden) en moskeeën (van buitenaf gezien). Maar de shoppingmalls zijn echt ondenkbaar! In grote, soms luxe, soms local en ik denk dat je Singapore van oost naar west kunt doorlopen, van shoppingmall naar shoppingmall.

We hebben echt zoveel gezien en gedaan! Na onze landing met de bus, hebben we eerst een shoppingmall uitgeplozen, waar ze alle elektronische componenten hebben die je maar kunt verzinnen. Ik denk dat je je iPhone hier gewoon kunt nabouwen, chip voor chip. Een paradijs voor de elektrotechnicus! Via wat locale malls en straatjes met straatverkopers naar Bugis street Market. Een overdekte markt waar ze alles verkopen. Een heerlijkheid! We hebben bij een stalletje wat typische locale snacks gekocht, waarvan de helft in de prullenbak is beland, maar van de andere helft hebben we gesmuld.


Via Parkview Square, een enorm donker gekleurd bijzonder (hoog) gebouw, met leeuwen bovenop, naar de Kampong Glam area. Haji Lane is het hippe straatje van deze 'kampong'. Het heeft lieflijke lage huisjes in verschillende kleuren. Er vestigen zich hippe zaakjes, maar ook artistieke galeries en alternatieve winkeltjes. Een genot om door te lopen!


Dan gaan de waren in de winkels langzaam over naar parfum, waterpijpen, kleden en stoffen. De straatnamen verraden het al, Arab Street, Kandahar Street en Bagdad Street. De Sultan Mosque (ontworpen door een Ierse architect) maakt het duizend-en-een-gehalte nog hoger. We eten heerlijke Marokkaanse 'nasi' en Kebab met brood, bij een ongelooflijk aardige Marokkaan. Niet meteen over politiek beginnen, als je met buitenlanders praat, is het eeuwige advies. Nou, dat is een 'regel' die alleen wij weten, want deze man roert alle onderwerpen aan en is enorm benieuwd naar onze mening. Hij ventileert uitgebreid zijn gedachten en laat zo een onvergetelijke indruk bij ons achter. Deze man weet hoe het gaat in de wereld! Waren er maar meer zoals hem! Ooh en als we nog een iPhone willen kopen? Hij weet een plek waar ze maar ongeveer €300 kosten! We kunnen wel uren met deze interessante man kletsen, maar we moeten verder.


Op het metro-station kopen we een EZ-link kaart, met deze kaart kunnen we makkelijk met het openbaar vervoer reizen. De metro is een heerlijk transportmiddel, snel, schoon, duidelijk en relatief goedkoop. We besluiten eerst maar even naar het hotel te gaan om in te checken, dat geeft ons wat meer vrijheid om vanavond laat terug te komen. Hotels in Singapore zijn duur! We hebben een minder dure gekozen in de Geylang area, Hotel 81 Orchid. Een prima hotel voor de prijs. Kamer en badkamer zijn, laten we zeggen, precies groot genoeg. Maar hoeveel ruimte heb je nodig? We lopen weer terug naar het metro-station en komen langs een zaak waar ze van alles verkopen mits gemaakt van soya-bonen. En ook softijs! Het is voor mij een waar feestje!

We stappen in, op weg naar Chinatown. En dan gaat het, zoals bijna elke dag hier, al regenen. Jammer, maar via kleine winkeltjes en straatjes kunnen we redelijk droog bij de Buddha Tooth Relic Temple komen. Een enorme Boeddhistische tempel waar ze, naast z'n tanden, nog andere 'stukken' van Boeddha hebben. Het is prachtig van binnen, maar helaas, de grote beelden worden gerestaureerd en staan in een tent. We spreken met een paar monniken uit Sri Lanka (daar gaan wij ook naar toe! Ooh, leuk, kom ons bezoeken!) die hier voor 'cursus' waren en nu even 'vakantie' hebben. Bijzonder!


We bekijken ook de Sri Mariamman Temple, een hindoeïstische tempel, die prachtig kleurrijk is. En struinen dan verder door Chinatown. In een woord geweldig!!! De kleuren, de geuren, de mengelmoes van mensen, de energieën. De extreme kitsche (vinden wij dan) dingen en daarnaast prachtige mineralen, thee-sets en stoffen. We struinen en drinken wat. De shoppingmalls hier zijn ook typische voor deze wijk, met alleen maar Chinese spullen en mensen. Als het donker wordt slenteren we de straat in met eettentjes. Heerlijk dat sfeertje! We ploffen neer bij het stalletje, waarvan de foto's van het aangeboden eten, er het lekkerste uitziet en hopen dat ze kloppen. Bij de buren kopen we wat drinken. Het eten is echt overheerlijk en als ik dat zeg, straalt de eigenaar van trots.


Daarna lopen we nog de naastgelegen shoppingmall in, typisch Chinees, waar ze je meteen een complex aanpraten. We zitten namelijk in de 'health & beauty mall'. Je haar verven, je nagels, epileren, je kunt het zo gek niet verzinnen en we kijken onze ogen uit. De Chinezen (of Aziaten?) willen een egale huid, dus alle vlekjes in je gezicht kunnen weggewerkt worden. Ze sprinten op je af, duwen een handspiegel voor je gezicht en wijzen aan wat weg 'moet'. Wat ze ook meteen ter plekke voor je kunnen doen! Dat hebben we maar niet gedaan, maar we zijn wel voor een heerlijke voetreflexmassage gegaan. Zalig na een dag struinen.


Het is al laat als we de metro pakken, terug naar het hotel. Geen probleem, het is overal nog druk op straat en er gaat totaal geen onveilig gevoel vanuit. Ons hotel staat in het red-light-district en we zien verschillende vrouwen her en der op straat staan. Daartussen staan groepjes mannen, quasi te kletsen met elkaar. De eettentjes op straat zitten nog vol met etende families. Een bijzonder sfeertje!

een reactie

Waaaaauw!!!
Wat een beleving en wat een mooie plaatjes.
Groet van ons
frank jansen () - Vrijdag 29 november 2013 @ 13:33  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.