Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Dag 1 in Singapore: M… | Home | Ka-2 avontuur »

Dag 2 en 3 in Singapore: shopping mekka en India

Zaterdag 30 november 2013 @ 00:05 Ontbijten gaat niet in het hotel. Onderweg naar het metro-station kopen we wat bananen en bij ‘The Breadbox’ (heerlijke plek met alleen maar brood in alle vormen, maten en smaken) een paar broodjes. Op de stoep, terwijl lekker mensen kijken, peuzelen we ons ontbijt op. Dan stappen we in de metro naar de Botanische tuin. Als we daar uitstappen worden we op onze wenken bediend met een Italiaanse Deli-zaak, met overheerlijke koffie! Een prima ontbijt in etappes. De botanische tuin is mooi, maar niet heel spectaculair. Ze hebben verschillende secties en ik vind het ‘reflexologie paadje’ wel het grappigste.


Natuurlijk gaan we daarna, ligt op dezelfde metrolijn, nog even langs Holland Village. Het enige Hollandse zijn de andere Nederlanders, verder is het gewoon nasi, ipv kroketten. We drinken in een grappig tentje heerlijke thee en gaan dan de metro weer in naar Orchard Road.


Orchard Road is een winkelgebied en staat bekend om het winkelen. Je vraagt je af, kan dat nog erger dan op al de andere plekken waar het shoppingmall gehalte al zo hoog is. Nou jazeker dus, hier op Orchard Road is ‘de mall-dichtheid’ nog hoger!! We lopen van de ene zo via een loopbrug in de andere en dan is er aan de andere kant van de straat precies hetzelfde fenomeen. Het zijn grotendeels de ‘higher end’ winkels, dus wij doen aan window-shopping en kijken alleen maar. Het publiek is hier navenant en prachtig gekleed. Maar ook de kerstversiering is hier geweldig!! Kerstbomen van zeker 40 meter hoog staan letterlijk, te stralen in de hal van het winkelcentrum. Buiten is een heel decor gebouwd, waar je met verschillende achtergronden op de foto kunt. En de muziek is aangepast en ik geniet!! Bijna kerst!! Nou ja, bijna….


We gaan even kijken op Emerald hill road. Hier moeten ‘terras huizen’ zijn en we kunnen ons er weinig bij voorstellen. Het straatje is gezellig, mooi en met, ja, zo zou je ze kunnen noemen, terrashuizen.


We stappen weer in de metro en gaan naar het Colonial district. Als we de metro uitstappen zien we meteen de St. Andrew’s Cathedral. Een prachtige witte kerk, die zo uit een Disney film kan komen.


Buiten zien we in de verte het Marina Bay Sands. Een casino, winkelcentrum (natuurlijk) en nog meer, bovenop drie hoteltorens.


In het City Hall Shopping mall gaan we naar het Swiss hotel en mogen in hun toren boven gaan kijken. We hebben prachtig uitzicht over een stukje van Singapore. We struinen nog even wat rond in de buurt, zien het bekende Raffless Hotel en bewonderen de kerstversieringen.


Wat zullen we gaan doen? Ergens heen gaan om te eten? Chinatown of Little India op straat? We doen ‘lui’ en eten ‘gewoon hier ergens’ in een food court (heel veel verschillende eetmogelijkheden bij elkaar, die of apart hun tafels en stoelen hebben, of dit gewoon ‘met z’n allen delen) in een mall bij ‘Mama’s’. En dat is weer geen verkeerde keus, het is weer heerlijk!! We houden van het Aziatische eten! En ik bestel vaak iets en zeg dan ‘zonder vlees, zonder kip’. Dat is nooit een probleem en je kunt er hier ook echt op aan dat het er dan niet in zit! Super!! Singapore is duur en je kunt hier erg duur eten, maar ook super goedkoop (op straat) of gewoon goedkoop (in een food court).

We gaan weer rustig terug naar het hotel. Het is iets vroeger dan gisteren (rond negen uur) en super druk op straat. We zien ook veel ‘matrozen’ lopen, druk kletsend en gieberend, duidelijk op weg naar de vrouwen ‘bij ons op straat’. Op de hoek drinken we nog een biertje, er is zoveel te zien. Rond het hotel zien we veel vrouwen staan. Grappig, ze zijn kortgerokt, hoge hak, blote buik, maar ook in de mooie Indiase kledij!Dag 3
Na een onrustige nacht, zijn we weer vroeg wakker. Het leek alsof ze vannacht om een uur of drie de kamer naast ons gingen schoonmaken. Maar met de koelte van de airco hebben we toch overheerlijk geslapen. We laden alles weer de rugzak in en gaan uitchecken. We doen weer dezelfde riedel met het ontbijt. We zijn op weg naar Little India, maar moeten overstappen op een metrostation waar we gisteren ook waren en we weten dat daar een J.Co zit. Uitstappen en aan de koffie dus! Het is grappig, Singapore is 683 km2 en net iets groter dan de Noordoostpolder in NL. Het is dus niet groot en de verschillende wijken liggen dan ook tegen elkaar aan. Omdat het toch elke keer net te ver lopen is, stap je in de metro en heb je het idee dat het enorm groot is hier. Maar in deze vierkante kilometers zit ook nog een stuk tropisch regenwoud, een groot militair terrein, veel industrie (het is de grootste haven in de wereld en er zitten verschillende raffinaderijen), een grote luchthaven, verschillende kleine eilanden, een paar grote reservoirs met hiking trails om dan nog maar niet te kijken naar de ‘pretpark(en)’, ‘snow-world’, Universal studio’s en weet ik wat nog meer.


Na de koffie gaan we naar Little India en gaan eerst de Hindu- en Boeddhistische tempels bekijken. Ze zijn weer bijzonder, heel rommelig, heel kleurrijk, gewoon grappig. In een kleinere Boeddhistische tempel komen we op het juiste moment binnen, want kort na ons komen de monniken en beginnen te chanten. Gaaf!!!


Helaas zijn ze het enorme Boeddha-beeld in de Saky Muni Buddha Gaya Temple in de steigers aan het zetten. Het is inmiddels heel warm. Gisteren heeft het niet geregend en dan volgt er altijd een bewolkte dag, waarin het enorm bedrukkend is.


We duiken weer de metro in, een halte verder, het centrum van Little India en drinken wat bij een typisch Indiase curry tent, waar het zo heerlijk ruikt, dat ik op dit vroege uur eigenlijk best al wel een curry zou lusten! We struinen wat door, zien nog een prachtige moskee en ik koop een waanzinnig gave, kleurrijke, glimmende en rammelende tas!


Tegen lunchtijd zijn we weer bij Bugis in de buurt. We struinen over het ‘Fortune plein’ naar de Kuan Im Thong Hood Cho Temple, “de druktste boeddhistische temple in Singapore” zegt de Lonely Planet. En inderdaad, het is een enorme stroom met mensen. Buiten kopen ze bij de vele stalletjes bloemen of een bos wierrook, waarna ze binnen ‘bidden’ en hun aankopen ‘offeren’. Het is een geweldig kleurrijk beeld en we kunnen wel blijven kijken. Buiten zitten tussen de bloem- en wierrook-verkopers, de ‘fortune-tellers’, mannen en vrouwen die je toekomst kunnen lezen aan de hand van de ITjing, tarot, je tenen of op andere bizarre wijze. Het is een leuk gezicht.


Op dit soort benauwde dagen gaat het vaak vroeg regenen en dat is nu al rond lunchtijd. We duiken weer een mall in en zoeken een lunchplekje. We struinen nog wat rond en gaan dan toch maar richting de bus. Inmiddels is het alweer droog en op de busterminal op Queenstreet staat er al een CW-link bus klaar. We stappen in en een uurtje later staan we ons uit te checken uit Singapore. Het zit er alweer op! Inchecken in Malaysia en dan lopen we de Johor Bahru City Square mall in. Nog even brood halen en koffie drinken voor we onze boot weer op gaan zoeken. En dan ineens valt me het verschil met Singapore op. Het is daar veel rustiger, georganiseerder en de wc’s, die zijn daar echt super schoon. Ik had het verschil nog niet zo opgemerkt, buiten dat het in Singapore schoon is. Geen vuil op de grond (staan ook boetes op) en hoewel de nette wachtrijen bij de metro enzo over zijn, het gaat er rustiger aan toe dan hier. Grappig, de dam is iets meer dan een kilometer lang en het is een wereld van verschil!

een reactie

Nou, jullie hebben de tijd in Singapore goed gebruikt. Wat hebben jullie veel gezien!
Barbara - Dinsdag 03 december 2013 @ 11:47  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.