Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Waterval, tax-free en… | Home | Utrecht? Gewoon, hier… »

Thailand

Donderdag 06 februari 2014 @ 06:19 Onze laatste avond in Malaysia was heel gezellig. Per toeval (lang leve Facebook) ontdekte we dat Merilelu in de haven lag en we hadden al afgesproken met Inish om te gaan eten, dus dat werd een gezellig etentje met z'n zessen! Heerlijke curry gegeten bij het Arabische restaurant.

De ochtend erna haalden we ons anker weer los uit Maleisische bodem. Het zat goed vast in de stinkende blubber, net zoals onze gedachten over Malaysia, we hebben het er erg naar ons zin gehad!

De tocht naar Phuket wordt vaak gekenmerkt door (aardig wat) wind op kop. We hadden geluk, met een scherp windje motorzeilden we lekker. In de loop van de ochtend kon zelfs de motor uit en hebben we sinds lang weer eens prima gezeild. De nacht was ook goed en er waren inderdaad vissers, maar ze gingen allemaal voor ons uit de pad.

Vanochtend (donderdag) voeren we al vroeg de baai bij Ao Chalong binnen op Phuket, Thailand. Ook is de tijd weer een uurtje vroeger. Heel langzaam gleden we, op het steeds minder wordende windje de baai in, terwijl een enorme prachtige witte Boeddha, hoog op de heuvel, ons verwelkomde.

Inklaren ging vlekkeloos. Wel veel papieren invullen. Daarna zijn we met Rob en Josien het plaatsje in gelopen. Het is hier erg toeristisch. Het is wel weer wennen, nieuw geld en de taal! In Indonesie en Malaysie gebruiken ze dezelfde klanken en tekens als in de NL'se taal, erg makkelijk en inmiddels kunnen we dit taaltje al goed volgen. Hier is het weer een ander verhaal, andere klanken en andere tekens! Het ziet er prachtig uit, maar er is geen touw aan vast te knopen.

Het is ook hier weer goedkoop, voor een paar euro eet je. In de middag maar even rustig naar boord. Zo'n één nacht door, dan slaap je niet veel. Josien is vandaag jarig, dus zijn we gezellig met z'n vieren vanavond wat gaan eten! Een afzakkertje bij de jachtclub en dan is de dag weer om. Morgen op pad, gaan we meer van Phuket bekijken.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.