Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Thailand | Home | Big boeddha, waterval… »

Utrecht? Gewoon, hier om de hoek!

Zaterdag 08 februari 2014 @ 20:44 Maandag tuften we al op tijd naar de Yachtclub. Daar zagen we Rob en Josien, want we gingen met een groot ‘to-do-lijstje’ op pad. Eerste taak was een auto huren. Dat was zo geregeld, bij de yachtclub weten ze natuurlijk de adresjes dus een paar straten verder (bij Nina’s) kregen we een prachtige, vrij nieuwe, bolide mee voor zo'n 22 euro. En dan het verkeer in. Etienne blijft altijd vrij cool, dus dat ging heel goed. Ook rijden ze hier niet zenuwachtig of gestresst. Zo vriendelijk als ze zijn, zijn ze ook in het verkeer. Geen getoeter, geen geduw, het is wel het recht van de grootste en of brutaalste, maar dat is wel met meer dingen in de wereld. ;-)


Langs de wegen volgen de winkels elkaar op, zo ook de uithangborden, reclameborden, groot en schreeuwerig en voor ons soms onleesbaar in het Thais. Het is een onrustig straatbeeld en als je een zaak zoekt helemaal. De zeilmaker Rolly Tasker hadden we meteen gevonden. Daar zit ook een rigger bij, dus daar konden we beiden goed zaken doen. Het was net een snoepwinkel! Je kunt het zo gek niet verzinnen, maar als het met zeilen of buiskappen/bimini’s te maken heeft, daar ligt het wel. Soorten doek, in alle kleuren en varianten. En enorme grote vloeren om zeilen te maken. Het ziet er ook professioneel uit en het was een gekrioel van de vrouwtjes die daar aan het werk waren. In totaal meer dan honderd man/vrouw, maar dan in shiften. We hadden de buiskap meteen meegenomen om alle naden opnieuw te laten stikken. Volgende dag klaar! Toppie!


Daarna door naar de Boatlagoon, waar we bijna alle chandlery’s hebben bekeken, de Volvo Penta dealer (voor Inish) en wat teakzaakjes (voor ons, maar dat werd niets). Op de terugweg even op zoek naar de Yamaha dealer. We hadden een vetnippel nodig voor onze outboard. Ja hoor, hadden ze gewoon. Daarna nog even naar een supermarkt en de Makro. Gaar, maar tevreden eindigden we met een biertje bij de Yachtclub. Een productief dagje!! ’s Avonds was er een feestje omdat de vrouw (of vriendin?) van de eigenaar van de Yachtclub jarig was. Etienne en ik zijn eerst lekker gaan eten en daarna nog even naar het feestje. Het was wel grappig, weer met wat Amerikanen gesproken en veel Australiers. Maar iedereen is hier al lang, heel lang en kunnen eigenlijk geen ‘cruiser’ genoemd worden.

Gisteren hebben Etienne en ik weer een auto gehuurd. We konden de buiskap alweer ophalen en we wilden toch proberen of we wat latjes teak te pakken konden krijgen. Dat was het enige puntje wat gisteren niet gelukt was. Nina had alleen maar een heel oud barrel staan, vol met deuken en krassen. Voor ons geen probleem. Het huurbedrag werd nog veel lager en er zat wel airco in, dus prima. Met de kaart en de Ipad doken we Phuket Town in.

Het was druk en files kennen ze hier ook. Stilstaand in een hele drukke straat met rechts en links geparkeerde auto’s voelen, én horen, we ineens dat een andere auto tegen ons aan rijdt. Nee!!! De auto kwam uit de parkeervakken naar achteren rijden, werd geïnstrueerd door een meisje op straat, maar reed toch tegen ons aan. We zetten de auto aan de kant en gaan kijken. Welke deuk is er nu bij gekomen? Deze of deze? Deze schrappen zaten er al lang in en de bumper hing al zo op half elf. We lopen naar de andere auto en die heeft een aardig deukje in zijn bumper. Het jonge stel kijkt ons met angstige ogen aan. Het meisje heeft natuurlijk onze zijkant gezien en is zich rot geschrokken hoe die in elkaar zit, niet wetende dat er heel veel (misschien zelfs alles?) al in zat. De auto van het stel is vrij nieuw. Het meisje grijpt haar portemonnee en kijkt ons angstig vragend aan. Etienne knikt naar haar en loopt al weg. We kunnen het niet over ons hart verkrijgen, ook niet wetend welke deuk het is en die angstige ogen. Ze hebben waarschijnlijk al problemen genoeg met hun eigen deuk. Ik lach naar haar en schud nee, ze kijkt me verbaasd aan. Ik draai me om en zwaai en laat ze beduusd achter. Ik heb medelijden met ze, maar ja, het was wel een stomme actie van ze…. En wij? Wij zijn heel blij dat we nu deze gedeukte auto mee hadden en niet het prachtige exemplaar van gisteren!

Beide kleine zaakjes hadden veel teak, maar niet wat wij wilden hebben. De eerste verwees ons door naar een grote zaak. En dan krijg je de naam op papier mee, in het Thais. Prachtig gezicht, maar de tekentjes lijken erg op elkaar en omdat nu, rijdend, tussen de tienduizend uithangborden te gaan vergelijken…. Maar we zagen een groot pand met veel hout, even kijken of die wat hebben. Achteraf was het deze zaak die we moesten hebben en inderdaad, hier hadden ze heel veel. En ook de juiste machines, dus konden ze voor ons de latjes maken. Het was een prachtzaak. Over tig meter hoog opgestapeld hout moest je rondlopen en bij de machines ging je nog verder omhoog van alle houtkrullen. Ik denk dat ze over een paar jaar de machines moeten uitgraven! En dan ga je weg met al de juiste latjes (voor het vlonder op de kuipvloer) en epoxy voor nog geen 20 euro! Super, alle móet-klusjes zijn geregeld!


Op de terugweg naar de enorme grote Tesco Lotus supermarkt. Het is meer een soort warenhuis die ook levensmiddelen verkoopt. Even het assortiment bekeken, maar het is niet nodig om hier helemaal naar toe te gaan, de HomePro dichterbij ‘huis’ is zeker zo goed. Met naar buiten lopen kwamen we langs een kapper, die er modern uit zag. Je ziet hier veel ouderwetse ‘barbers’ of massagesalon en kapper in een. Ik hoef geen coupe in mijn haar, maar wilde er wel een stuk af. Tuurlijk konden ze dat doen. Ik werd geknipt door echt de meest knappe Thaise dame die we tot nu toe gezien hadden! Achteraf is er wel een heel groot stuk van mijn haar af, maar dat is mijn eigen aanwijsfout. ;-) Och, het groeit wel weer aan. Even föhnen? Ja, prima. En daar hield ik een ‘Chinees kapsel’ aan over, volgens Etienne. Je zag de rook van mijn haar komen door de hete föhn en al mijn krullen verdwenen als sneeuw voor de zon. Het meest hilarische kwam daarna.

We hadden beiden de hele leuke (zwart-wit) foto aan de wand gespot, een grachtenpandje met een rode fiets ervoor. Voor ons overduidelijk herkenbaar als een tafereel uit Utrecht. Dus toen we weggingen wijs ik op de foto en zeg tegen het meisje dat dat foto is uit ons land, uit Utrecht. Zij haalt de eigenaar erbij en zegt, wat ze denkt dat wij hebben gezegd, tegen hem. Nee, schudt hij lachend, en ze maken ons met Thaise en Engelse woorden en handgebaren duidelijk dat de foto van om de hoek komt! Dus ik schud en zeg “Europa, Holland, town Utrecht” en maak een ‘foto-maak-gebaar’ en wijs op de foto. Allebei kijken ze mij verwarrend aan en hij schudt weer en wijst naar buiten, naar het einde van de straat. Etienne en ik doen ons best om niet in een schaterbui te schieten. Dit is leuk! Ze snappen echt niet wat ik bedoel en denken dat wij de foto willen kopen. En daar hoef ik niet voor naar Europa, dat kan gewoon om de hoek. Ik heb geen idee hoe ik het anders of beter moet uitleggen en we laten het er maar bij. Prachtig, om de verwarring, maar ook om een typisch Utrechts tafereel hier aan de muur te zien hangen!

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.