Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Utrecht? Gewoon, hier… | Home | Een moment van... »

Big boeddha, waterval en gibbons

Dinsdag 11 februari 2014 @ 00:01 Zondag en zo ook vandaag (dinsdag) zijn rustige (klus)dagen. We regelen veel, halen veel en moeten natuurlijk weer wat dingen doen. We hebben het teak gehaald, maar onze bootkabouter gaat de vlonder helaas niet maken. Etienne zit dus vandaag op z’n gemak te vijlen en schuren om de latjes weer ‘schoon’ te krijgen om later de vlonder weer mooi in elkaar te kunnen lijmen.

Gisteren zijn we weer een dag op stap geweest met Rob en Josien. Zij moesten wat dingen regelen en wij hadden besloten toch een nieuwe tafel voor in de kuip te laten maken. Dus ook weer even langs de houtboer. We hadden een tekening gemaakt en de prijs viel reuze mee! Vrijdag kunnen we het tafeltje al op gaan halen. Super dus! Daarna weer naar BoatLagoon. Inish moest bij de VolvoPenta dealer zijn. Wij toch maar even bij de naastliggende Raymarine dealer naar binnen. Onze wheelpilot (stuurautomaat op het stuur) gaat gewoon een keer in de zoveel tijd stuk. We gaan nu onze spare erop zetten, maar een reserve achter de hand, vinden we eigenlijk wel fijn. Dus even informeren naar de prijs en de tijd dat hij er kan zijn. Dat zag er allemaal weer prima uit, dus meteen maar een besteld. Deze man was trouwens ook bijzonder behulpzaam, het is de eerste dealer die begint over onderdelen vervangen die vaak kapot gaan! Ja, dat kan natuurlijk ook. Vaak hadden we al moeite alleen het wiel te krijgen, zonder computer. Dus Etienne moet de oude, kapotte, nog even gaan demonteren om te kijken of er inderdaad kapot is wat we denken. En zo blijven we bezig.

Na alles geregeld te hebben, was het lunchtijd en konden we een plan maken voor in de middag. Op naar de watervallen en een tempel. Onderweg naar de Bang Pae waterval passeerden we een terrein waar je op een olifant kunt rijden en met een cobra om je nek kunt poseren. Het voor de lol van de mens, in gevangschap houden van deze dieren staat me tegenwoordig erg tegen. Aan de andere kant zagen de olifanten er prima verzorgd uit.

Net voordat we het pad langs het water gingen volgen, kwamen we bij het Gibbon Rehabilitation Project (GRP). Zij vangen gibbons op die bijvoorbeeld ‘gebruikt’ worden voor foto’s met mensen of als huisdier niet meer interessant zijn. Gibbons zijn de meest schattigste apen, met lange armen en benen en een heerlijk snoetje! En het zingen dat ze doen! Ongelooflijk hard en van prachtig tot een alarmerend geluid. We hebben genoten van Honey en Gibby en nog een aantal anderen in de kooien van het GRP. De jonge gibbons zijn heel schattig en worden dus vaak gebruikt als ‘schattig-wild-object-waar-je-mee-op-de-foto’ kunt. Als ze groter worden, krijgen ze grotere tanden, worden ze sterker en agressiever. Dan vinden de mensen ze niet meer leuk en worden ze door hun ‘uitbuiter’ verminkt (tanden uitgetrokken of afgeslepen, enz) of zelfs vermoord. Het was erg interessant om met de vrijwilliger te praten en te horen over deze dieren. Om ze te steunen hebben we ontzettend leuke t-shirts gekocht. Je weet natuurlijk hoe het zit, maar we gaan nu nog anders kijken naar de ‘wilde’ dieren in gevangenis.


Het loopje naar de waterval was enorm warm, de vochtigheid was heel hoog en het is gewoon warm. Het is een mooi natuurgebied en je klautert langs het riviertje omhoog. Helaas was er heel weinig water (het is het droge seizoen) en toen we hoorden dat we na een eerste kleine waterval nog 3 km moesten klimmen naar de hogere, zijn we afgehaakt. Het ijsje eenmaal beneden smaakte super!

We zijn rond gereden naar de andere kant van het National Park en hebben zo het binnenland van Phuket een beetje gezien. Aan de andere kant hebben we de Phra Tong tempel bezocht. Het bijzondere is dat daar niet een ‘gewone’ Boeddha staat, maar een gouden Boeddha, die met zijn schouders boven de grond komt. De legende gaat dat hij is ingegraven en iedereen die hem probeert uit te graven overlijdt. We hebben hem dus maar gewoon op z’n plekkie gelaten en alleen wat foto’s genomen. De Wat Phra Tong is een groot complex, maar niet heel bijzonder, wel weer andere beschilderingen gezien en Boeddhistische graven.


Daarna doken we de file in. Jawel, die kennen ze hier ook, net als in NL, rond de ‘grote’ stad Phuket staat het helemaal vast. De zon was al aan het zakken toen wij aan het klimmen waren, naar de Big Boeddha. De Boeddha die op ons neerkijkt in de baai. Het is een prachtig, modern beeld! Ze zijn nog druk bezig met de basis, de trappen en het terrein eromheen. Het uitzicht Ao Chalong (Chalong baai) in was schitterend! En de 45 meter hoge Boeddha is erg indrukwekkend!


Binnen verbaasden wij ons over een ‘beeld’ in een glazen box. We hebben deze man al vaker in beeldvorm gezien (ik ben er nog niet helemaal achter wie het is), maar hier leek het wel alsof hij opgezet was. Je zag het donshaar op z’n hoofd, de rimpels in z’n nek, de plooien en eelt onder z’n voeten. Het was heel griezelig. Helaas spreekt er dan niemand Engels daar, dus vragen is geen optie. Misschien gaan we het nog wel eens ontdekken...


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.