Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Een moment van... | Home | Weer onderweg »

Dag Thailand!

Dinsdag 25 februari 2014 @ 17:05 We zitten aan ons laatste ontbijt in Phuket. Zometeen de dinghy nog op het dek en dan gaan we de zeilen hijsen, op naar Sri Lanka.

De laatste dagen waren erg gezellig. Nog wat dingen geregeld in Ao Chalong, dan nog even naar de andere kant van de grote baai. Daar gezellig gegeten met Inish en Spirit (ook een NL’se boot), met onze voeten in het zand. Weer eens ouderwets tranen met tuiten gelachen. Genan, van Spirit, vertelde een mop, in het Engels. Een prima mop, waarop de Engelsman, waardoor de mop dus in het Engels moest, heel droog reageerde: “You have good jokes and bad jokes.” Het feit dat wij daarna zaten te huilen van het lachen en hij heel rustig een, zeer slechte, mop ging vertellen, maakte het alleen nog maar meer hilarisch. Dit was echt geen staaltje van taalbarrière, maar van verschil in humor, of geen humor. ;-)

Wij voeren maandag weer terug naar Chalong om te gaan uitklaren. Inklaren was al een hoop papierwerk, uitklaren gaat precies hetzelfde. We hadden nog even gezellig koffie gedronken bij Merilelu, dus we waren wat aan de latere kant. Heel het kantoortje stond al vol met zeilers. Het merendeel vakantiegangers die een zeilboot hebben gehuurd hier. En dan staan er tijden op de muur, maar als je met iedereen er moet zijn en iedereen moet op de foto, die zijn er dan niet en de kapitein is een Rus, dan wordt het gegarandeerd een chaos en gaat het heel lang duren. Ze deden op een gegeven moment de deur op slot omdat het lunchtijd werd. Wij waren de laatste van de ochtend. En zoals ik zei, een hoop papierwerk, maar totaal niet moeilijk.

Dan de laatste verse spullen halen, fruit, groente en brood. Dat opruimen aan boord en naar de kant om te kijken of we ergens konden skypen. ’s Avonds gezellig pizza eten met de Merilelu en dat was Chalong weer.

De ouders van Helena (Merilelu) kwamen maandag aan voor een vakantie hier in Thailand. Onze bestelde Lonely Planets kwamen pas nadat wij uit NL vertrokken en na wat heen en weer geregel, brachten Helena d’r ouders de boeken mee voor ons. Dus gisterenochtend zijn we naar Nai Harn gegaan, een klein baaitje aan de westkant. Hier loopt een gigantische swell in de baai, wat het landen met de dinghy op het strand niet geheel vlekkeloos laat zijn. Onze landing in de middag was dan ook met een giga nat pak. Ik stapte te vroeg in het water, het was te diep en eenmaal verder sloeg het bootje half om en zorgde er zo voor dat Etienne ook een lekker verkoelend badje kreeg. Gelukkig bleef het motortje droog.

’s Avonds op het strandje bij het hotel ging het beter en haalde we het droog. We hebben lekker en gezellig gegeten met Kari, Helena en haar ouders. De nieuwe Lonely Planet van Sri Lanka ligt al klaar als leesvoer voor vanmiddag.

De weersvoorspelling ziet er goed uit. Windje in de kont, eerst nog wat stroom van alle kanten, maar als we de Andaman eilanden zijn gepasseerd gaat ook de stroom in een streep naar Sri Lanka. Dus wij ook...

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.