Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« La Luna in het ijs | Home | 'World'-news »

Nog steeds een team? Ook na een k-klus?

Zondag 26 april 2009 @ 00:00 Wanneer ben je aan boord een team? Als je de VOR samen hebt gezeild? Als je alles samen doet? Als je zonder vervelende woorden naar elkaar weet wat je moet doen? Of als je samen zonder dikke ruzie verschillende klussen aan boord hebt uitgevoerd?

Als het het laatste betreft zijn wij vanaf dit weekend definitief en zonder discussie een team! We hebben namelijk samen tig kabels getrokken; ik in een onmogelijke positie in de loze ruimte onder de spiegel en Etienne op z'n kop, opgevouwen in een bakskist. Maar het toppunt is toch wel onze recente actie, een echte k-klus. En ik moet bekennen; het was op het randje ;-)

De bekleding in de achterkajuit was beschimmeld en lelijk. Stoute schoenen aan getrokken en alles eraf gerukt. Maar dan begint de ellende pas echt: de helft van het foam gaat met de bekleding ermee af, de andere helft blijft achter. En zie dat er dan maar eens af te halen. Wat een k-klus!! We wilde alles weer bekleden, maar denken nu toch serieus aan veel hout! Als dat er ooit af moet, heb je (hopen we) minder ellende. Gisteren het allerlaatste restje eraf geschraapt (tip: gewoon met een plamuurmes aan het schrapen gaat nog het beste. Thinner, lijmafbijt, aceton, etc etc, daar krijg je alleen nog maar méér hoofdpijn van, terwijl het schuim gewoon lekker blijft zitten).

Heb je de grote rol in de achterkajuit gefrommeld en afgerold, moeten de vele m2 gereduceerd worden tot een passend stuk. De temperatuur in de achterkajuit steeg met de minuut; ik trek te hard aan die kant, Etienne knipt te veel aan de andere kant, het is het beste zo, nee dat gaat helemaal niet lukken. Is het stuk uiteindelijk op maat, moet het er nog tegenaan. Heel de wand ingesmeerd met lijm. Kwartier wachten en dan zonder met je kleren/handen/voeten/haren/nieuwe bekleding de lijm te raken, meteen er goed op plakken, maar niet te hard drukken anders krijg je putjes en schuiven gaat bijna niet. Je snapt het al. Het was even zuchten en mopperen en instructies gingen over en weer. Maar zoals altijd, komt het wel goed.

Nou ja, goed. Laat ik nog geen overhaaste conclusies trekken. Het zit er tegenaan en ik ben eigenlijk niet ontevreden. Of het helemaal gelukt is horen jullie donderdag. Dan weten we of het er nog tegenaan geplakt zit.......

Zoek de verschillen!
Vóór en ná
PS Voor de geïnteresseerden: het is een schitterende bekleding van Viva Vinyl. Je besteld het via de website en hebt het een paar dagen later al in huis. Helaas, zij komen het niet voor je erop plakken, moet je zelf doen. Maar je krijgt wel alle tips die je nodig hebt. Wij hebben Viva Guard Ice. Wit, met een licht glimmende structuur. Echt wel heel mooi. Deze stof wordt ook in snoezelruimtes gebruikt, dus is het overal tegen bestand en goed schoon te maken.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.