Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Zuiden van Mauritius,… | Home | Tuinen en musea »

Toeristisch

Dinsdag 17 juni 2014 @ 22:20 Ik had me voorgenomen weer wat vaker te schrijven, maar inmiddels is het alweer zes dagen geleden! En ja, tijd vliegt, maar er is ook weinig (nieuws) te melden. We doen niets bijzonders. Lopen wat van rechts naar links hier, hebben zondag lekker op het strand naar mensen zitten kijken en keutelen wat aan boord. Het weer is wisselvallig, bewolkt, redelijk wat wind en af en toe een buitje en een zonnetje.


Het is altijd fijn om ergens wat langer te liggen dan een paar dagen, je leert de plekjes kennen en het wordt vertrouwd. Maar toch ga je je op een gegeven moment wat vervelen, althans, wij dan. We hebben, op de botanische tuin na, de highlights van het eiland namelijk al gezien en met het bewolkte weer is het ook geen snorkeltijd. Ik bereid de boot voor op voorraad tot aan Zuid-Afrika en Etienne gaat tanken en diesel halen.


Er zijn heus nog wel wat dingen te doen, zoals lopen bij de leeuwen en met een buggy door een nationaal park crossen, maar het is duidelijk dat er veel toeristen komen, want dat zijn westerse toeristische prijzen. Ook zien we hier in de baai, elke ochtend tig catamarans, met hagelwitte gasten, naar de eilandjes varen. Deze komen ’s middags weer terug, met felrode gasten, zingend en lallend op de keiharde muziek. Een uurtje later varen er andere catamarans weg, met evenzo harde muziek en vol met springende mensen. Grappig! Blijkbaar komen hier ook veel toeristen om te trouwen. Er zijn wel wat mooie strandjes, maar er is verder niet heel veel te doen voor een vakantie. Misschien is dat ook niet zo’n issue bij de nieuwbakken koppels, want zoals een taxichauffeur zei, “ze komen hier om baby’s te maken!”

Afgelopen vrijdag hebben we, natuurlijk, naar Spanje – Nederland gekeken! We lopen twee uur op jullie voor, wat dan niet inhoudt dat we de wedstrijd ook eerder zien, maar hij begint hier twee uur later, om 11 uur. Het was al stil op straat. Iets wat ons verbaasde en bij de verschillende tentjes die de wedstrijd op scherm hadden, was het rustig. We streken ergens neer en waren de enige NL’ers. Er waren een stuk of vijf Mauritianen, die ons duidelijk lieten merken voor Spanje te zijn. Dat veranderde na het tweede doelpunt en toen de politie langskwam. Deze stopte midden op de weg en joelden enorm hard als NL een doelpunt maakte! Heel grappig! De zakenpartner van de eigenaar is ook NL’s dus het was wel leuk. We kregen zelfs hapjes (helaas voor Etienne geen kroketten) en het biertje na de wedstrijd sloegen we maar af. Het was al laat en we hadden er al genoeg op. Vanavond zijn we niet de enige NL’ers, Inish kwam eergisteren ook in Grand Baie aan. En Toby (Australier) en Julie gaan ook mee vanavond. Dat wordt gezellig!!

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.