Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Voetbal, voetbal en o… | Home | Oranje!!!! »

Langer Mauritius, Chinees en gezelligheid

Woensdag 02 juli 2014 @ 22:40 En de verlening om langer in Mauritius te blijven hebben we zonder problemen (en zonder betalen) gekregen.

Het was dinsdag een perfecte dag om onderweg te gaan, bewolkt. Met de stopbus naar Port Louis. Immigration zit midden in de stad in een hoog gebouw. Na een paar keer vragen kwamen we er vlakbij de hoek om en de baas van het eettentje daar knikte en wees ons de deur al aan, zonder dat we ernaar vroegen! Haha! We moesten een formulier invullen, wat kopieen afgeven en een brief schrijven met wat feitjes (wie aan boord, wanneer aankomst, waar nu, wanneer vertrek). Geen probleem en na een uurtje hadden we een nieuwe stempel in ons paspoort en kunnen we tot de 3e augustus blijven.

Naast het prachtige park in Port Louis heb je locale eettentjes zitten. En dan bestaan de ‘tentjes’ uit aluminiumframes met platen waar, in een ruimte nog kleiner dan een vierkante meter, gekookt wordt en je ook nog kunt zitten, mits er plek is. We liepen rond en dan zie je meteen dat bij sommige tentjes hele rijen staan en bij een ander zit niemand. Het beste is natuurlijk de drukste te pakken en wij hadden geluk, want de krukjes rond een tafel met prachtig plakplastic, in de hoek kwam vrij. Even later hadden we lekkere nasi of bami, maar zodra we ons drinken op hadden moesten we zsm plaatsmaken voor de volgende lichting. Humor! En dat voor zo’n 10 euro met z’n viertjes!

In de haven was Blue Heeler gearriveerd en we hebben even bijgekletst. Terug met de bus hadden we de vorige keer een watersportzaak gezien, dus wilden we kijken of dat wat was. Helaas was hij dicht, dus lieten we ons afzetten bij een splinternieuwe mall, met de Jumbo. Even rondgestruind en toen maar weer via een lokale bus, die ons ergens in een plaatsje afzette, weer in een andere stopbus naar Grand Baie. Zo grappig altijd de bussen! Er is altijd veel te zien en zeker nu, met de schoolgaande kinderen die instappen. Hier hebben ze, net zoals in NL, tassen die groter dan henzelf zijn. In het smalle gangpad was dat voor een meiske krap en in haar draai om te gaan zitten, ramde ze met de enorme tas met wieltjes een knul voor z’n hoofd. Hij verblikte of verbloosde niet, net alsof het elke dag gebeurd… lachen!!!

We zijn deze week met de NL’ers (Dalwhinnie en Inish) gaan eten bij een locale chinees. Ook hier liepen de tranen over mijn wangen van het lachen. Om het in schrift uit te leggen, dat wordt hem niet. Je moet erbij zijn geweest of ik moet het je kunnen vertellen zeg maar. Komt er op neer dat Frans en Etienne pindasaus wilde bij hun vlees en dat kon niet zo makkelijk, wij snapten de serveerster niet en werden daar moedeloos van en zij werd alleen nog maar moedelozer van ons omdat wij haar niet snapten. De koffie hebben we gedronken tijdens de aftrap Frankrijk - Nigeria.

Gisterenavond zijn we ook uit eten geweest als afscheid van Toby (Sunflower). Hij vertrekt vandaag naar Australia om te gaan werken. Dat was weer gezellig! Op dit moment waait het goed door hier. Gisteren hadden we in een windvlaag tijdens een bui bijna 36 knopen! We liggen prima en rollen meer als ’s nachts de wind gaat liggen, dan wanneer het zo giert. Op zich wel lekkere rustige dagen, lekker wat lezen, want internetten en weer eens dingen tot op de bodem uitzoeken.

een reactie

Het leven op Mauritius bevalt dus prima begrijp ik.
Veel plezier bij de wedstrijd van morgen.
gerard smit () (URL) - Vrijdag 04 juli 2014 @ 10:00  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.