Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Blauw | Home | Inklaarspelletje, pir… »

Madagascar

Zondag 10 augustus 2014 @ 18:25 Het was een prima laatste nachtje en dagje zeilen. Af en toe zagen we weer wat donkere wolken, we hebben ook wat spetters gehad, maar dat viel allemaal mee. Tijdens de laatste mijlen voor het eiland kregen we nog wel even een giga donkere wolk over ons heen, met ook aardig wat wind, rond de dertig knopen. Daarbij kregen we ook nog een vette breker in de kuip, die landde op de plek waar Etienne zat! Jammer, in de laatste mijlen werd hij nog gedoopt. Door de vele wolken zagen we Madagascar laat.
.
Ons einddoel was Ile Sainte Marie, een eilandje net voor de kust en dan nog het kleine eilandje onder dit eiland, Nosy Nato. We zijn hier precies op het juiste moment, namelijk gelijk met de walvissen. Zij komen, vanuit de koude wateren rond Antartica, in deze maanden hierheen om te bevallen. En ja hoor, in de verte zagen we ze al helemaal uit het water springen en links en rechts verschillende waterspuiten. Geweldig!
.
Ter hoogte van Nosy Nato werden we helemaal opgeschrikt door een enorm lawaai naast de boot. Toen we keken, sloeg een enorme humpback met zijn staart op het water. Vaak een teken ter waarschuwing, maar ja, we hadden hem (of haar) helemaal nog niet gezien of gehoord, dus waren we inderdaad wel dichtbij.
.
Het is wel grappig. Reunion is vulkanisch, met enorme punten en een heel ruw profiel. Ile Sainte Marie en Nosy Nato zijn heel anders. Palmbomen, ander groen, een wit strand en lichtblauw water met een rif. Dit is een andere wereld!
.
Nadat we ons anker hadden gedropt bij Dalwhinnie en Inish, zijn we bij Inish aan boord een aankomstdrankje gaan drinken. Even gezellig bijkletsen met Dalwhinnie (en horen hoe Madagascar tot nu toe is) en verder over onze trip, dat het toch weer een prima tochtje was.
.
En dat we in een andere wereld zijn is duidelijk, het is eind van de nacht gaan regenen en dat is het heel de dag blijven doen! Met enorme bakken kwam het vandaag uit de hemel, veel wind ook af en toe. Een dagje om lekker binnen te blijven en rustig aan te doen. Morgen varen we naar Ile Sainte Marie, naar het dorpje Ambodifotatra. om in te checken.
-----
At 10-8-2014 12:32 (utc) our position was 17°05.56'S 049°48.54'E


geen reacties



  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.