Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Maki, Vaka en Haie-Ha… | Home | Dankbaarheid, lekker … »

Schommel-vrij

Vrijdag 22 augustus 2014 @ 12:30 Het eerste tochtje weer door naar Cap Est was 84 mijl, dus een kort dagje en een nachtje. Maar met de giga stroom die hier loopt, vlogen we vooruit. Er loopt ook nog best een aardige swell, met soms een enorme golf. Prima te doen, maar de boot schommelt wel. Het nachtje was er een met veel wolken, die aardig wat wind produceerden en ook regen. Het afremmen, was met de giga stroom moeilijk. Zonder zeil liepen we nog 4 knopen! We hebben dan maar nog net in het donker, het anker laten vallen. Prima te doen in deze baai. Maar, met makkelijk invaren, hoort ‘open-baai’ en daar hoort soms ook weer bij ‘swell-in-de-baai’. En ja, dat liep daar nog wel. Het was niet heel erg rollen, maar uiteindelijk toch vervelend en na een dagje en nachtje waren we het zat, dus gingen we donderdag weer anker op.

De weersvoorspellingen gaven een prachtige zeildag en nacht. Maar het is in dit land niet anders als de weersvoorspellingen in NL, dus afwachten. Nou, dit keer hadden ze gelijk! Het was een prachtige blauwe, onbewolkte dag, met een heerlijk zeilwindje. Nu was het 120 mijl naar Vohemar (Iharana), een dag en een nacht dus. Na een uurtje varen kregen we de stroom weer goed mee en vlogen we vooruit. Met melkmeisje en de hydrovane (windstuurinrichting) is het echt heerlijk zeilen dan, door de hoge golven schommelden we wel van links naar rechts.

De nacht was ook perfect! Eindelijk weer eens een nacht met sterren! Onbewolkt en dus ook geen regen. De baai in naar Vohemar is tussen het koraal door, dus we wilden bij daglicht pas aankomen. Het is grappig, tijdens de nacht zie je nog twee andere lichtjes rond je, van Inish en Dalwhinnie. En vannacht zag ik ineens nog een ander licht. Op de AIS was het vrachtschip ook te zien, de MCP Rotterdam! Geen NL’s schip (geregistreerd in Malta), maar wel met een NL’se naam! En dat hier in Madagascar, grappig!

Halverwege de nacht, het al gereefde grootzeil ook weggehaald en op een klein puntje genua voeren we nog steeds bijna 5 knopen. De stroom stroomde weer goed! Om half 8, inmiddels al een dik uur licht, dropten we ons anker in de baai bij Vohemar. We waren gewaarschuwd voor een tricky invaart, maar de (Navionics) kaarten kloppen prima hier, dus was er niets aan de hand.

Eerst ontbijten en nog even een uurtje slapen. Het waait hier nu stevig door, waarschijnlijk landwind. Op de achtergrond zien we namelijk bergen, redelijk droog en ervoor, naar de zee toe, is het een heel vlak stuk. Misschien dat we vanmiddag nog even in het dorpje gaan kijken en anders wordt dat sowieso morgen. Het is wel heerlijk liggen hier, zo ‘schommel-vrij’.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.