Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Zacht snuffende Maki | Home | Rivier, eiland en eil… »

Maki - mania

Dinsdag 23 september 2014 @ 16:39 Vanaf Nosy Komba zijn we naar Russian Bay gevaren. Een enorme prachtige baai, waarvan veel verhalen de ronde gaan, met name waarom hij zo heet. Het maakt ook niet zo heel veel uit, we hebben er geen Rus ontmoet, maar wel een Oostenrijker. Andreas woont al 3 jaar in het eerste houten huis rechts als je de baai invaart. Het is een prachtig huis, met veel kippen en eenden eromheen. Ook twee schattige honden. En Andreas kan heerlijk koken! De eerste avond zijn we lekker wat gaan drinken bij hem en heb ik zijn zelfgebouwde 'snaps' geproefd. De volgende dag zijn we naar de waterval gelopen, maar dit was niet veel meer, het is te droog. 's Avonds schoven we bij Andreas aan tafel. Hij had heerlijke vis gemaakt, met rijst en een bonenprutje. Smullen!! En als toetje gebakken banaan met honing. De koffie uit een steelpan maakte het helemaal af en vol rolden we weer aan boord.
.
De ochtend erna verder naar Nosy Antsoha. Er is de laatste tijd heel weinig wind, wat als nadeel heeft dat we veel motoren, maar als hele grote voordeel, je kunt overal liggen. En dus ook bij Nosy Antsoha. We hebben een documentje van vorige cruisers en daarin stond dit eiland bekend als 'Lemur-mania'. Daar waren wij wel nieuwsgierig naar, dus ons anker op een zandstuk tussen de koraalblokken laten vallen, voor dit prachtige eilandje. Even koffie drinken en toen samen met Frans en Lucia naar de kant.
.
We werden meteen verwelkomd door een ranger en een Coquerel's Sifaka! Een Sifaka is een lemur, aap, met lange achterpoten. Een prachtig exemplaar! Voor 5.000 Ar (dikke euro) konden we de 6 soorten Maki's bewonderen en kregen we een rondleiding. Nou, dat deden we wel natuurlijk! Onze ranger en een andere gids haalden de bananen tevoorschijn en toen kwamen ook de Maki's (zo noemen de mensen in Madagascar Lemurs)! Wow! Frans en ik hadden er al op onze schouders gehad, maar nu sprongen ze ook bij Lucia en Etienne op hun hoofd. Geweldig!
.
De Maki's horen bij het park op Nosy Be. Er mogen maar maximaal 40 Maki's op dit eiland zijn, anders gaan ze naar Nosy Be. Er is zowieso niet genoeg eten hier, dus worden ze bijgevoerd. En laten ze nu dol zijn op bananen en dit is nog leuk voor de toeristen ook. Het zijn echt schatjes. Ze hebben ook handjes als een mens met vingers en knokkels en pakken daar jou mee vast, maar ook de bananen. Ze kunnen aardig ver 'vliegen'/'springen' en als je een banaantje in je hand hebt, jumpt er binnen no-time een op je schouder. Ze zijn (nog) niet agressief en pakken heel voorzichtig het banaantje of je hand. Gaan wel gewoon op je hoofd zitten of hangen aan je arm. De gewone zwarte lemur, die we ook op Nosy Komba al hadden gezien, kan zo'n kleine 3 kg worden.
.
Hier zagen we ook witte Maki's, ik denk eerder ook Sifaka's aan de lange achterpoten te zien, met een wit hoofd of met een zwart koppie. Deze waren wat schuwer en pakten wel je banaan, maar sprongen niet op je. Dieper in het bos zaten twee 'panda-Maki's', of zoals ze echt heten 'Black & White Ruffed Lemur'. Deze zijn duidelijk groter, veel schuwer en enorm territoriaal. De gids was de enige die ze banaantjes kon voeren en als andere Maki's in de buurt kwamen werden ze onder luid gekrijs achterna gezeten en weggejaagd. Verschillende zwarte Lemurs, maar dan het vrouwtje die mooi bruin is, hadden kleintjes. Heel schattig! Dit beestje houdt zich met z'n armpjes en lange staart goed vast aan de moeder. Dit moet ook wel, want als hij valt, dan laat moeder hem ook gewoon achter, wat nou weer niet heel schattig is.
.
We konden er geen genoeg van krijgen! Ze zijn ongelooflijk snoezig en zacht. Helemaal hyper gingen we weer terug naar boord. Aan het einde van de middag gingen de ranger en gids ook weg van het eiland en daarna hoorden we de Maki's gillen en schreeuwen en konden we ze door de verrekijker zelfs achter elkaar aan zien gaan. Heel grappig!!
.
Het was een geweldig uitje en de super gezellige borrel met Dalwhinnie later op de dag, maakte gisteren weer tot een topdagje!
-----
At 23-9-2014 9:58 (utc) our position was 13°42.88'S 047°54.09'E


twee reacties

Ha Denise en Etienne,
Jullie varen nog steeds rond in paradijselijke plekjes, heerlijk!
Bij deze foto van Etienne kreeg ik wel heel eventjes het idee van een ouderwets tv spelletje wat hier nagespeeld werd!
“Wie van de drie?”. Gelukkig zag ik direct dat die rechtse het vrouwtje is. :-)
Groetjes en liefs van Henk en Barbara
Barbara - Vrijdag 26 september 2014 @ 16:19

Zoek de verschillen
Danielle () - Vrijdag 03 oktober 2014 @ 08:43  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.