Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Veerdienst | Home | Velum Madagascar »

Vertrek blues

Vrijdag 10 oktober 2014 @ 18:32 De laatste dagen voordat je weggaat zijn rommeldagen, je voelt je weemoedig, wat gespannen en lamlendig. En ook moet er altijd nog aardig wat gebeuren. Alles weer opgeruimd en zeevast, alle voorraden moeten aangevuld worden en zijn, La Luna weer tiptop en de route moet gepland worden. Het weer houden we al een hele tijd goed in de gaten en daarom dat we morgen (11 oktober) willen vertrekken.
.
Over dit stuk, van Madagascar naar Zuid-Afrika, door het Mozambique Channel, gaan allerlei wilde verhalen. Er doen veel wilde verhalen de ronde onder cruisers en soms lijkt het er wel op of men er het meeste plezier uit haalt, de ander de grootste schrik aan te jagen. Wij haten dat soort verhalen en doen er vooral niet aan mee. Negen van de tien keer is het toch dikke onzin en is het net zoals dat je een verhaal verder vertelt van de een naar de ander. Bij de eerste is er nog niets aan de hand en bij de laatste is het verhaal 180 graden anders. We trekken ons eigen plan en gaan onze eigen ervaring maken, maar dit soort verhalen spoken natuurlijk wel door je hoofd. Je drukt ze weg en rationaliseert ze neutraal, "ik ga me nog niet druk maken over iets waar ik nog niet ben of wat ik nog niet meemaak". Dit gaat heel goed, maar als De Dag dan nadert, komen ze weer langzaam bovendrijven.
.
's Ochtends komt Dalwhinnie gezellig koffie drinken, de een zorgt voor de koffie (zij) en dan wij voor de cookies. Het is weer erg gezellig en ook al zitten we voor vertrek, dat is zeker niet het hoofdonderwerp. Vandaag zijn we verder lekker luste- en rusteloos. We doen wat er gedaan moet worden, maar dit gaat gepaard met veel gezucht en gesteun. Het is hier de laatste dagen ook enorm warm en vanochtend stond de vochtigheidsmeter zelfs over de 90 graden! Tussen de klusjes door duiken we geregeld even de enorm zanderige rode soep in, maar echt afkoelen is het niet, het water is hier ook warm. De motor wordt nagekeken, filters van de watermaker vervangen, ik haal de voorraden naar boven en ruim alles weg. Eergisteren hadden we al een stikker op het grootzeil geplakt, de nieuwe lijn kan weer aan de sleepgenerator, een houten latje in de kuip wordt geplakt enz enz.
.
Aan het einde van de dag doen we nog even een biertje met Frans en Lucia. We bekijken ook samen nog even de route en het weer en we gaan inderdaad morgen weg. Helaas is het weer de laatste twee dagen iets veranderd en niet ten gunste. De zuiden wind, die we dus recht op kop gaan krijgen, komt iets eerder en de eerste dagen zal het heel rustig worden, dus zullen we niet hard gaan is de verwachting. De strategie wordt dan ook, halverwege naar het zuiden gaan varen, zodat als de zuiden wind komt, we naar het westen gaan. De bedoeling is naar Richards Bay in Zuid-Afrika, maar de verwachting is dat we gaan 'schuilen' in Mozambique. Maar ook hier geldt, niets is zo veranderlijk als het weer, dus de komende dagen gaat duidelijk worden hoe het uit gaat pakken.
.
We zijn er klaar voor, dit wordt een rustig laatste nachtje in Madagascar en morgen rond 9 uur varen we weer een nieuw avontuur tegemoet, maar komen eerst nog in de 'eerste zeildag roes'.
-----
At 9-10-2014 14:51 (utc) our position was 16°04.66'S 045°17.45'E


twee reacties

Goede en veilige vaart naar Zuid Afrika!
Groetjes Henk en Barbara
Barbara () - Vrijdag 10 oktober 2014 @ 19:34

Lieve Etienne & Denise, weer een nieuw avontuur tegemoet, een nieuw continent etc! Take care, behouden vaart en tot snel! Dikke knuffels
Ren & Brigit () - Maandag 13 oktober 2014 @ 12:48  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.