Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Weer thuis | Home | Crea met stroom, de B… »

Weer op honk

Zaterdag 06 december 2014 @ 07:29 Zoals weken normaal al om kunnen vliegen, zo zijn ook de drie weken in NL omgevlogen. En voor ons gevoel zelfs nog sneller. We hadden het lekker druk met iedereen opzoeken. Heerlijk! Door een lieve vriend waren we ook mobiel en daar hebben we gebruik van gemaakt, want we hebben bijna elke uithoek van NL gezien. Wat heerlijk weer om met alle bekenden en familie lekker bij te kletsen. Ik mis dat namelijk echt wel.

We hadden het getroffen met het weer in NL. De eerste dagen een klein buitje, daarna prima, maar (erg) fris. Maar toen het, ons laatste weekend, echt koud ging worden met oostenwind, vertrokken wij alweer.

Het inchecken ging gelukkig goed, we hadden namelijk spullen in onze incheck-bagage, maar ook in onze handbagage waar de douane echt wel wat vraagtekens bij had kunnen zetten. Maar zelfs onze incheck-bagage hoefde niet open. Heel bijzonder! Maar fijn natuurlijk.

De vlucht terug was prima, 6 uur, dan een paar uurtjes in Dubai (we hadden vertraging dus iets korter) en dan zo’n 8 uur naar Durban. De eerste vlucht moesten we slapen, maar het vliegtuig zat vol en het was warm, dat lukte niet echt. De laatste etappe was rustiger, het vliegtuig was half leeg, ik ben ergens anders gaan zitten zodat Etienne kon gaan liggen. Echt slapen hebben we nu ook niet gedaan. Wat dutjes, maar daar rust je ook wel een beetje van uit.

Het was al donker toen we bij La Luna arriveerden. Ze lag er nog prima bij. Geen vreemde invasies of andere gekke dingen. We zijn vrij snel gaan slapen, want je merkt dat je dan toch wel moe bent.

De eerste dagen loop je rond alsof je nieuw bent. De boot ligt namelijk ook vrij overhoop, waardoor veel dingen niet op hun vaste plek liggen. We zijn meteen dingen gaan doen en in gang gaan zetten. Dat laatste klinkt veelbelovend, maar we zijn in Afrika. Dan gaat dat op een ander tempo als wij zouden willen. Dit frustreert, maar ja, niemand kan hier echt wat doen aan een stop bij een aluminium bedrijf. ;-)

Op m’n verjaardag ben ik boodschappen gaan doen en ’s middags hebben we met Inish een bakkie gedronken. Gisteren regende het bijna de hele dag, hierdoor was de stroom ook uit en was er het grootste gedeelte van de dag geen water. De stroom is niet zo’n probleem, we zijn aan boord toch zelfsupporting, maar de watertank was natuurlijk net leeg. We staan op paaltjes in het zand en als het dan een hele dag miezert wordt het een grote blubberbak, die je dan toch ook de trap op naar boven loopt.

Vandaag is het weekend. Het is dan wat rustiger op de werf, maar wij hebben nog wel wat klussen. Je kunt echt merken dat het zomer wordt, het is erg warm. Gisteren daarentegen was het heerlijk zo rond de 28 graden. Vandaag zullen we voornamelijk weer binnen bezig zijn; Etienne met de motor en ik met de kielbouten.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.