Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Weer op honk | Home | Vast, ons bospad en z… »

Crea met stroom, de Braai en menie

Dinsdag 09 december 2014 @ 15:22 En om kwart voor negen was het gisteren weer zover, de stroom eraf. Ze komen stroom te kort. Verhaal gaat de ronde dat ze onderhoud moeten doen, maar men hier dingen niet gerepareerd krijgen. Wij grapten al dat Etienne misschien wel kan bijklussen. Maar zolang de plant gedeeltelijk down is, doen ze aan ‘load shedding’. Op vaste tijden hebben bepaalde gebieden geen stroom. We hoorden alleen dat dit gebied ook Johannesburg omvat, dus volgens mij is het eerder dat op vaste tijden Zuid-Afrika geen stroom heeft. En dan is ‘vaste tijden’ ook nog flexibel, stroom uit gaat op tijd, stroom aan is bidden.;-)

Want in de krant stonden de tijden vermeld voor het weekend, maar vanochtend was het ook weer. Voor ons aan boord geen probleem, we hebben alleen geen internet, maar voor het werk is het gewoon K. Wij zijn namelijk zo goed als klaar met de klusjes die wij konden doen. Nu is het wachten op dingen die anderen moeten gaan doen; busjes voor de schroefas en roer, polyester repareren, schuren, enz. Gisteren zou er een mannetje komen om te schuren, maar die kwam niet. Achteraf niet zo’n probleem, want er was het grootste gedeelte van de dag toch geen stroom. De mensen mopperen hier al enorm, ook de winkels lijden eronder, de kerstinkopen moeten worden gedaan enz.

Zondag hadden we weinig zin, maar omdat wij met onze klusjes al aardig klaar zijn, was dat geen probleem en hebben we wat geluierd. Gisteren toch maar weer begonnen. Ik ben ‘s middags met Lucia en Josien naar de supermarkt geweest (Dalwhinnie had nog lekker een autootje) want ’s avonds was er weer een Braai. Het was echt super gezellig! We hadden weer wat vlees voor op de Braai en ik had wat veggie-spiesen gemaakt. Heel grappig, want ik kreeg meteen ‘commentaar’ dat veggies en Braai geen combinatie was. Toen ik zei dat ik creatief moest zijn want ik eet geen vlees, kreeg ik meteen uitgebreid tips, dat ik de veggies beter in de folie kan doen, lekker met knoflookboter, enz. Geweldig! En dus iets wat ik volgende week eens ga proberen.

Vandaag gaat het met de stroom goed en met de klusje ook wel. De bus voor de schroefas is klaar, dus de steun kan opnieuw gelamineerd worden en daarna primer, schuren en verder. Ik had een vruchteloze dag met verkeerde verf voor de ijzeren kielbouten. Daar moeten we ook even wat creatief over nadenken, want menie van 35 euro voor 11 bouten…. no way!

Verder is het een prachtig zonnig dagje en zijn de aapjes alweer voorbij gekomen. Ze ruiken het alleen als ik al aan mijn camera denk en gaan snel weg. Morgen weer een poging.

een reactie

Mooi dat alles naar wens gaat.
Het weerzien was ook geweldig, mooie tijd!!
Doe de karweitjes qua tijd op z´n Afrikaans, maar qua degelijkheid op z´n Nederlands.
Geniet samen!!
Frank Jansen - Vrijdag 12 december 2014 @ 12:56  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.