Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Crea met stroom, de B… | Home | Drive-in zoo »

Vast, ons bospad en zout water

Dinsdag 16 december 2014 @ 15:12 En als de flow dan gaat, dan gaat hij ook snel... boot geschuurd, sommige plekken in de primer, wijzelf de schroefas weer op z’n plek en de motor weer vast. Dan antifouling’n, de bus voor het roer is klaar, dat opgehangen. Wijzelf de romp gepoetst en ineens zijn we zondagochtend klaar. He?!


Ok, de reling ligt aan stuurboordkant er nog af, we zijn een scepter aan het vervangen. Deze moet los geboord worden en Etienne gaat maandagochtend (gisteren dus) naar Yannie. Deze heeft een klein werkplaatsje, wij staan in z’n ‘voortuin’ en hij regelt het in en uit het water gaan en het werk aan de boot. Etienne hoort dan dat het dinsdag (vandaag dus) een nationale feestdag is en er hier niet gewerkt wordt. Voor maandag staan er twee boten op het programma. Een daarvan vraagt op dat moment om uitstel, waarop Etienne z’n kans schoon ziet. “Kunnen wij er niet meteen in dan?”

Even later komt Etienne aan boord met de vraag of ik al met Ally (SY Blue Heeler) heb afgesproken, want we gaan NU het water in. Euh?! Ok! Ik graai snel de stootwillen uit de punt, graaf de aanmeertouwen weer op en we halen de voorstag los. Als ik een fles water uit de koelkast pak en half in m’n t-shirt zit, worden de banden van de kraan al onder onze boot doorgehaald.

Vanaf een tuinstoel met m’n fles water sla ik alles gade. De banden worden aangehaald, touwen bevestigd en als we als een spin in een web in de kraan hangen vallen de houten stokken onder La Luna uit en zweeft ze. Altijd een vreemd gezicht. De tractor staat er al voor en rijdt La Luna naar de helling. Daar stappen we weer aan boord en zakken we verder af het water in. Ineens staan we stil. “Het is te ondiep”, geeft een van de jongens aan. Inmiddels staan we zo schuin dat het water al halverwege de kont komt en we liggen met de neus nog hoog en droog. De jongens weten niet goed wat te doen, want het water is zakkende. Lang verhaal kort; we laten de neus zakken en komen horizontaal, nog steeds ondiep, maar we drijven iets, gaan aan de achterkant los en de band eronderuit, Etienne start de motor en ze tillen onze neus weer iets omhoog, gas achteruit en zo zakken we uit de band en glijden naar achteren waar we een halve meter verder meer dan genoeg water hebben. We drijven!!


En alles is goed, geen water binnen, dus we varen naar onze box en meren weer af. Als ik binnen weer op onze eigen toilet zit, voel ik de boot wiebelen en dat is heerlijk, maar na een paar weken op vaste grond ook even heel raar. Ik zet koffie en we zitten allebei een beetje versuft op de bank. Ineens liggen we weer in het water! Fijn!!


Ik bel met Ally en maak een afspraak om ’s middags naar de supermarkt te gaan. Het is maandag, dus weer Braai-avond. Het wordt weer een gezellig avondje. We smullen van het vlees, de veggies en de maiskolven en het wordt een enorm latertje met Ally en Wayne van Blue Heeler, Australische cruisers die we hier en daar hebben gezien sinds Sri Lanka.

Vandaag ruimen we de boot binnen op. Het is NL’s herfstweer met veel wind en regen. Ook is het voor ons erg fris, de temperatuur komt niet boven de 25 graden. Een lekker keuteldagje. Gisteren had Etienne ons eigen bospad, wat ontstaan was in het gangboord (door de naaldbomen lag het vol met takjes, naalden enzo), al wat aangeharkt. Vandaag is dat een blubberbak geworden, maar we kunnen er niet mee zitten. Dit ruimen we wel weer op.


Morgen gaan we wat anders doen, ons huurautootje ophalen! We hebben besloten kerst hier te vieren en hebben voor ons gevoel, ineens een zee van tijd. We gaan dus ook toeristje spelen. In 2002 hebben we al een prachtige tocht hier in Afrika gemaakt (met een 4x4 met tent op het dak zelf rijdend met z’n tweetjes, door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana), dus als het rondrijden er niet van zou komen, was het niet erg geweest. Maar laten we eerlijk zijn, nu de kans er is, gaan we natuurlijk met vol enthousiasme!! Deze omgeving en parken hebben we toen niet gezien! Morgen eerst dus autootje ophalen en wat andere dingentjes doen. De Big 5 moet nog (heel) even wachten op ons, maar we komen er aan!

twee reacties

Lekker genieten samen!!! Alvast finne Kerstdagen en behouden vaart in de toe,omst!!!! xxx
Brigit & Rene () - Woensdag 17 december 2014 @ 13:30

Heerlijk, alles weer zonder pootjes en lekker in het water.
Fijne Kerst en vast een voorspoedig vaarjaar.
Lieve groet van ons.
Frank Jansen () - Donderdag 18 december 2014 @ 14:46  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.