Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vast, ons bospad en z… | Home | Plakkerige kerst »

Drive-in zoo

Maandag 22 december 2014 @ 09:37 Op een uurtje rijden hier vandaan, zie je ze nog voor je door de gate bent...


En wel bij Imfolozi-Hluhluwe Game Park. We hebben er twee dagen doorheen gereden! Geweldig!! Het park is verdeeld in het zuidelijke gedeelte (Imfolozi) en het noordelijke Hluhluwe. Het is een prachtig park! De natuur is schitterend! Het is heuvelachtig en van droog tot iets minder droog, grote keien en vergezichten. De hoofdweg is geasfalteerd, de andere wegen zand en steen. Maar met onze Chrevolet Spark prima te doen.


Buiten dat de natuur prachtig is, is het natuurlijk mega gaaf om de dieren gewoon zo naast je auto te zien. Zeker in dit park waren ze totaal niet schuw. Het park heeft de Big 5 (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn). We hebben nu geen leeuwen en luipaarden gezien, maar juist wel heel veel neushoorns en die hadden we ‘nog nooit’ gezien! Dus onze Big 5 is compleet.
Alle dieren zijn groter dan in onze dierentuin, maar dat de neushoorn zo groot was, dat had ik niet verwacht. Wat een enorme dieren!! Het is heel triest dat er nu zoveel (illegaal) op gejaagd wordt voor hun hoorn. Geloof dat ze in China denken dat het potentie verhogend is, maar het is gewoon hetzelfde materiaal als onze nagels... Ze doen er veel aan om de ‘poachers’ te pakken en met succes, maar nog niet succesvol genoeg. Geregeld vinden ze een dode neushoorn zonder hoorns. Triest.


Maar ook de andere dieren zijn waanzinnig; impala, nyala, kudu, wildebeest, waterbuck, reedbuck, everzwijn, ‘warthog’, buffelo, apen, baboon, giraf, zebra, gier en nog een paar die ik niet goed kon identificeren. Hoe de natuur de dieren zo mooi maakt in tekening, het ene haartje is wit en het andere alweer zwart (bij een zebra bijvoorbeeld).


Het leukste was toen we langs een waterplaats reden en daar een tweetal buffels en zo’n vijf olifanten, incl. kleintje, zagen. De olifanten gingen een badje nemen om af te koelen, het was inderdaad enorm warm en daarna langzaam de steile helling weer omhoog. Hoe ze dan het ‘kleintje’ helpen!


Ook zagen we enorme kevers die ballen maken van verse poep, zodat hun vrouwtje er eitjes in kan leggen. Als de kevers vliegen klinkt het als een helicopter!


Zaterdag zijn we naar het St. Lucia Wetland gegaan. Een heel ander gebied, langs de kust, met duinen, moeras, vlaktes en enorme heuvels. Hier hadden we prachtige vergezichten! Het was helder weer, dus je kon enorm ver kijken. Alleen al daarvan genieten we super! En dan weer de dieren! Hier zaten ook veel vogels en heel veel roofvogels gezien. En natuurlijk, zoals in een echt ‘wetland’, de krokodil en neushoorn! Helaas van heel ver weg, dus voor de foto meer een zoekplaatje.


Het waren drie vermoeiende, maar onwijs gave dagen. We reden elke dag op en neer naar de boot, het was niet zo ver. Zodra het licht was gingen we op weg en hadden onze picknick spullen mee voor de lunch. Op prachtige plekjes kun je dan lekker je boterhammetje en salade oppeuzelen. In St. Lucia hebben we dat op het strand gedaan, ook weer eens heerlijk met je neus in de zoute wind.

Gisteren hebben we druk gewerkt aan boord. Buiten en binnen alles schoongemaakt en opgeruimd. De genua zit er weer op, alle diesel jerrycans zijn weer vol en er is alweer een tas met was schoon. Het was gisteren een prachtige dag, maar enorm warm! Het spelen met water is dan niet zo erg, maar binnen weer alles onder de bank in de punt opruimen en de boot schoonmaken is dan zweetwerk, om maar niet te spreken over het sjouwen met de zware dieseljerrycans. Vandaag kunnen we weer afkoelen. Vannacht begon het hard te waaien en het is vandaag bewolkt. Het is weer ‘koel’ en dat is fijn.

Vandaag boodschappen doen, even goed gebruikmaken van de auto en Etienne ‘pimpt’ onze verroeste gasfles weer even op. Vanavond weer een braai, dus dat is een gezellig vooruitzicht. Voor nu nog even terug genieten van de dieren van afgelopen dagen...


een reactie

Wat een mooie foto’s van al die wilde dieren. Heerlijk om dat mee te mogen maken! Als jullie de keus hebben zou ik er nog een jaartje aan vast plakken, in Nederland kun je nog lang genoeg blijven en deze ervaringen neemt niemand jullie meer af.
Fijne feestdagen en heel veel geluk en mooie belevenissen in 2015!
Liefs van Henk en Barbara.
Barbara () - Maandag 22 december 2014 @ 17:07  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.