Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Drive-in zoo | Home | Durban »

Plakkerige kerst

Vrijdag 26 december 2014 @ 10:26 Onze kerst begon dit jaar al op 24 december met een gezellige braai in de Yachtclub. We waren met zo’n 5 boten, waarvan wij de enige NL’ers (de rest Duitsers en Oostenrijkers). Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ook nog lekker gekletst met een Zuid-Afrikaans stel dat ook wil gaan vertrekken en daarnaast genoten van spare ribs en een tonijn filet.


Op kerstdag waren we uitgenodigd bij Joop, een Zuid Afrikaanse ex-cruiser die zich hier weer gesettled heeft. Enorm gastvrij, want de uitnodiging was voor alle cruisers en dat was toch een groep van bijna 30 man. Joop en Jacky hadden een schitterende gietijzeren pot buiten op een kampvuur staan met daarin een typisch ZA gerecht, ‘potkie’. Iedereen viel grif aan en daarna werd er gesmuld van alle meegebrachte desserts. Er waren een Engelse Christmascake en Duitse Kerstkoekjes. Ik had stoofpeertjes gemaakt, voor een hoop onbekend (ik heb het maar vertaald als Pear-stew ;-)), maar voor een paar Duitsers was het een herinnering naar de NL’se oma, die het ook altijd voor kerst maakte. Geslaagd dus en eigenlijk zo makkelijk te maken.Het was onwijs gezellig!! Maar wel de heetste dag tot nu toe! Dik over de 40 graden werd het met al die mensen. Iedereen droop van het zweet en we waren jaloers op de kinderen in het zwembadje doken. En dan is het net zoals in NL, dan barst daarna het onweer met een paar spatten regen los. Ik heb nog nooit zulke klappen gehoord!

’s Avonds ben ik in stijl gebleven en hebben we een lekkere garnalencocktail gegeten, voor mij iets wat echt bij kerst hoort.

En dan vanochtend blijkt het weer toch weer zo veranderd, dat we vanmiddag weg kunnen. Oooh, de laatste dagen verschoof het continu een beetje en gisteren leek de vertrekdatum nog rond de 30e december. Ik had me al voorbereid op een oud&nieuw op zee. Maar nu is het weer anders. Dus na veel vijven en zessen hebben we besloten om weg te gaan. Zometeen gaan we hurry up uitchecken en dan de zee weer op. Het is zo’n kleine 100 mijl naar Durban. In het begin ziet het er nog een beetje onstuimig uit, maar de wind gaat draaien.

Voor jullie nog een fijne tweede kerstdag!!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.