Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Plakkerige kerst | Home | Aquarium en de stad »

Durban

Zondag 28 december 2014 @ 17:20 We vertrokken aan het einde van de middag uit Richards Bay. Jammer, het was er echt leuk. En na een langere tijd op een plek wordt het bekend en dat is altijd fijn. Maar nieuwe dingen zien is ook weer geweldig.

De zee begon wat onstuimig, maar je hebt hier verschillende stromen vlakbij elkaar. Dat was duidelijk te zien aan de grote commerciële schepen die hier voor anker lagen. We zagen aan de achterste dat de stroom daar al de goede kant op liep voor ons, dus wisten we de stroom snel op te pakken. En dat was tof, zij hielp ons met wel 3 knopen!

We liepen dus een prachtige snelheid! De wind was nog wel scherp en met een lange tijd weer niet gevaren, dan gebeurt het weer, Denise wordt ziek. Jammer!! Ik was goed ziek en toen ik het eten stond op te warmen, ging het helemaal mis. Nou ja, jammer dan. Het was ’s nachts best fris, dus lekker weggedoken in mijn dikke jas en met mijn benen in de slaapzak was het wachtje best te doen. Als ik maar niet bewoog, dan bleef mijn maag ook rustig.

Halverwege de nacht de zeilen melkmeisje gezet en de wind trok verder aan naar zo’n 25 knopen, maar het was prima, het ging eigenlijk super heerlijk. Het is wel continu goed opletten, want we zaten in de scheepvaartroute. Tegen de ochtend gingen we de voor anker liggende schepen voor Durban alweer zien en om 11 uur knoopten we onze touwen vast.

We liggen recht voor de Royal Natal Yacht Club in Durban Marina. Vandaag lekker rustig aan gedaan, ingeklaard en verder lekkere koffie gedronken met internet in de Point Yacht Club. Het weer houden we in de gaten, misschien gaan we over een paar dagen alweer verder. We zijn dan wel op zee met Oud&Nieuw, iets wat we niet echt leuk vinden. Nog even kijken en ‘onze mind opmaken’. Voor nu liggen we lekker rustig.

een reactie

Ik zie dat jullie je uitstekend vermaken!
Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar.
gerard smit () (URL) - Maandag 29 december 2014 @ 14:58  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.