Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Durban | Home | 2015 »

Aquarium en de stad

Dinsdag 30 december 2014 @ 15:51 We hebben besloten hier te blijven voor Oud&Nieuw. Het is toch leuker dit aan land te vieren. Er komt wel een goed window aan, maar toch ook met wel wat wind en met hierheen gaan was het aardig wat meer dan voorspelt, dus met dat ook nog in ons achterhoofd, blijven we hier.

En dus gaan we lekker Durban verkennen. Eerste reactie was “gatver, vieze grote stad”, maar als je goed kijkt is het best een interessante stad. Gisteren zijn we naar Ushaka Marina World geweest. Eerst een heel leuk stukje met, wel erg toeristisch, winkeltjes en restaurantjes en dan door Ushaka World in. Daar zit een aquarium, een waterpark, dolfijnen, zeehonden, andere dieren en nog wat leuk watergebeuren.


Het aquarium is in een ‘oud wrak’ en dat is echt super gaaf gedaan. Achter de ramen en in cabines zijn de aquaria gepositioneerd. Je zit op grote leidingen, vaten of dozen. Echt bijzonder. En het aquarium zelf is ook de moeite waard. We zijn er al in aardig wat geweest, maar deze is echt ook weer mooi. Veel verschillende soorten en de grote bak zit vol met haaien en een enorm grote (met uitsterven bedreigde) baars. Ze hadden er zelfs een klein haaitje dat op 4 december geboren is.


De dolfijnenshow was ook erg leuk en de pinguins blijf ik het einde vinden. Het was er erg druk, het was warm, maar niet heel zonnig, dus de mensen maakten grif gebruik van het waterpark en de waterbaan door het hele gebied heen. Hierdoor kom je ook overal natte mensen in zwemkleding tegen, weer eens wat anders. ;-)

Het aquarium haalt het water binnen vanaf de grote pier buiten. Het was op het strand druk en je had een leuk zicht vanaf de pier, op het strand, het enorme stadium en er voer net een cruiseschip de haven uit.

Bij de uitgang kregen we een Zulu-dansshow van een jongerengroep. Heel leuk! In traditionele kleding deden ze een krijgersdans, waarbij ze op het laatst zo hoog mogelijk sprongen en zich dan op hun kont lieten vallen….ai!!


Vandaag zijn we de stad ingelopen. Je wordt hier enorm gewaarschuwd voor criminaliteit, maar zo overdag voelen wij ons niet onveilig. Het is, zoals ik al zei, een bijzondere stad. Heel veel oude (niet zo oud als bij ons natuurlijk) architectuur, van begin van de vorige eeuw en dan ook hoogbouw uit de 6o’er jaren en later. Alles door elkaar, wat het rommelig maakt, maar juist ook interessant. Er is een shoppingmall in een oud fabrieksgebouw. Prachtig!! Er staat een schitterende clock-tower! En op straat staan de stoepen vol met kraampjes waar de mensen hun waar verkopen. Erg gezellig. Veel winkels, maar zoals zo vaak in dit soort landen, koffie drinken hebben we bij de McDonalds maar gedaan. Een gezellig tentje hebben we hier nog niet gevonden.


Het publiek is leuk om te bekijken! Heel gevarieerd en wij waren vandaag een hele lange tijd de enige ‘witten’. Oh nee, niet helemaal waar, er zat een blanke vrouw met zoontje te bedelen. Ze was niet erg aanspreekbaar helaas, ik ben altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de vrouw.

twee reacties

Happy New Year bemanning La Luna en een behouden vaart in 2015!
M en W
Flying Swan () - Donderdag 01 januari 2015 @ 02:33

Gelukkig nieuwjaar in goede gezondheid en veel goede wind.
Marian Mutsaars () - Donderdag 01 januari 2015 @ 10:13  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.